Привид Булгакова у Києві

20.02.2010
Привид Булгакова у Києві

з сайту newslad.ru.

Автор цієї ідеї — продюсер Олександр Роднянський. Як повідомляє сайт «Кореспондент», знімати за Булгаковим було мало не мрією Роднянського. «Я виріс на «Білій гвардії» і вже давно­ мріяв зняти кіно за Булгаковим. Уперше про це почав замислюватися ще років п’ять тому. Мені хочеться зробити фільм, гідний книги. Без псевдоісторії — тільки одна історія».

Позаяк продукт готують для телеканалу «Россия–1» знімальна група складатиметься із росіян. У головних ролях — зірки сучасного російського кіно й театру: Костянтин Хабенський, Володимир Машков, Сергій Гармаш, Михайло Поре­ченков, Сергій Маковецький і Федір Бондарчук. Режисер — Сергій Снєжкін. Ви­нятки становлять хіба сценаристи: українські письменники–фантасти Марина і Сергій Дяченки. До слова, вони ж працювали над сценарієм фантастичного фільму «Залюднений острів», який також продюсував Роднянський.

Зйомки розпочнуться незабаром. Зніматимуть і в Києві, і в Санкт–Петербурзі. Київською натурою стане Андріївський узвіз, Софійська площа та бульвар Шевченка. Планується, що вийде також прокатна версія «Білої гвардії». Проте терміни прем’єри ще не оголошуються.