РАХУНКОВА ПАЛАТА

19.02.2010

524 мільйони українців

скористалися пасажирським транспортом у січні поточного року, що на 11,2 відсотка менше, ніж за аналогічний період минулого. Згідно з повідомленням Держ­комстату, залізничним транспортом скористалися 31,9 мільйона пасажирів, що на 3,4 відсотка менше, ніж торік. Ще на 10,5% впали перевезення автотранспортом. На 8,2 відсотка українців менше, ніж у січні 2009 року, скористалися морським транспортом. При цьому на 6% зросли закордонні морські перевезення.

 

100 мільйонів доларів кредитів

виділив на реалізацію Української програми підвищення енергоефективності Європейський банк реконструкції та розвитку. Як повідомив керівник проекту Андерс Лунд, у рамках програми, що діє з 2007 року, вже вивчено 200 проектів, наданих українськими приватними підприємствами, а протягом 5 років ЄБРР виділив гроші на реалізацію 40 із них. За словами Лунда, середній розмір кожного виданого кредиту становив 2,5 мільйона доларів.

 

2,8 мільйона українців

перебувають нині на території Російської Федерації. Як заявив директор Федеральної міграційної служби Росії Костянтин Ромодановський, наша держава є основним джерелом постачання в РФ робочої сили. На другому місці за кількістю людей, які перетинають кордон із Росією, опинився Узбекистан (1,5 мільйона), на третьому — Казахстан (1,4 мільйона). Ромодановський також зазначив, що нині на території РФ перебувають майже 5 мільйонів іноземних громадян. А кількість тих, хто працює законно, становить всього 332 тисячі осіб.

 

200 тисяч абітурієнтів

уже зареєструвалися для участі в зовнішньому оцінюванні, запланованому на червень цього року. Як повідомляє Український центр оцінювання якості освіти, темпи реєстрації, порівняно з попередніми роками, помітно зросли: щодня до пунктів реєстрації приходять від 5 до 9 тисяч осіб. З них 40 відсотків — мешканці сільської місцевості, а 23 відсотки — ті, хто закінчив загальноосвітні заклади у попередні роки. У Центрі уточнюють: основна кількість тих, хто вже подав документи на реєстрацію, — люди віком від 16 до 25 років.

 

130 тисяч тонн снігу

вивезла за межі столиці з початку зимового сезону комунальна корпорація «Київавтодор», повідомляє прес–служба Київської міськдержадміністрації. Окрім того, інформує КМДА, на посипання доріг і тротуарів комунальники витратили майже 32 тисячі тонн солі, 2,3 тисячі тонн фрикційних матеріалів і понад 20 тисяч тонн піскосоляної суміші. У столичній мерії також наголошують, що шляхово–експлуатаційні управління заготували належну кількість посипальних матеріалів, якщо такі ще знадобляться.

 

95 тисяч жителів

Придністров’я мають громадянство України. Як повідомив президент невизнаної Придністровської Молдавської Республіки Ігор Смирнов, попри те, що кількість громадян з українськими паспортами стрімко зростає, Україна і досі не відкрила своє консульство у Тирасполі. Смирнов також додав, що 120 тисяч мешканців Придністров’я мають російські паспорти, а 60 відсотків власності невизнаної республіки належить російському капіталу.

 

400 осіб

загинули від переохолодження та обморожень в Україні протягом минулих двох місяців. За повідомленням Міністерства охорони здоров’я, найбільше наших співвітчизників померло на Донеччині — 126 людей. Лідерами сумної статистики також є Запорізька (53), Волинська (30), Київська (21), Сумська (19) та Хмельницька (19) області. Окрім того, інформує МОЗ, унаслідок переохолодження за вказаний період було госпіталізовано понад чотири тисячі людей. А загалом до медиків звернулися 6,5 тисячі осіб, які скаржилися на переохолодження й обмороження.

 

56 вокзалів

облаштувала всім необхідним для людей з обмеженими можливостями впродовж минулого року «Укрзалізниця». Зокрема, йдеться про пандуси, переходи, спеціальні поручні, з’їзди, пішохідні доріжки тощо. На 14 вокзалах відкрито зали очікування для інвалідів і пасажирів з дітьми, туалетні кімнати, камери схову, а на 27 вокзалах — для людей на інвалідних візках встановлені кнопки виклику персоналу і таксофони. Ще чотири вокзали оснащено спеціальними підйомними пристроями.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>