Учитися і ще раз учитися

Учитися і ще раз учитися

Прихильників десятирічної освіти спіткала невдача — Верховна Рада відхилила проект закону, який мав на меті запровадити десятирічний термін навчання у школах, збільшити вік першокласників (до семи років), а навчання у початковій школі скоротити до трьох років. Думки депутатів щодо внесеного Анатолієм Гриценком законопроекту розділилися. «Коли Україна перейшла на 12–річну освіту, для цього не було створено методичної бази, — вважає народний депутат Олег Зарубінський. — Сьогодні, починаючи з 5–го класу, навіть за умов «дванадцятирічки», діти мають сім уроків щодня. Це — крім позашкільної роботи. То давайте зробимо 14 років, і там буде знову сім уроків! Якщо відбувся перехід до 12–річної шкільної освіти, то треба було б, очевидно, всім освітянським фахівцям дати підґрунтя під це — методичну і методологічну базу, а не проводити експерименти над людьми».

Судацький підкоп

Судацький підкоп

Про цей кричущий факт на позавчорашньому засіданні Ради міністрів Криму повідомила заступник прокурора автономії Таміла Дробицька, дорікнувши владі: мовляв, як у маленькому місті можна було не помітити такої зухвалості? Одначе пані Таміла все ж не вказала, з якою комерційною чи іншою метою «вгризалися» з боку моря у коралову гору Киз–Кулле–Бурун, на якій височіє всесвітньо відомий пам’ятник середньовічної архітектури.

Епідемія гарного настрою

Епідемія гарного настрою

Як «заразити» добротою, знають у Вінниці. Учора в місті в рамках Міжнародного дня спонтанного прояву доброти провели незвичайну акцію «Епідемія доброти». Головними доброчинцями стали так звані «посланці доброти». Волонтери, а це здебільшого молодь, зібралися на Театральній площі й разом відкрили символічну «Скриньку добра».

Колеса в позолоті

Колеса в позолоті

Столичні автоперевізники всерйоз замислилися про підвищення тарифів на перевезення. Мовляв, уже два роки розцінки на «катання» в «маршрутках» не змінювали, а економічні реалії давно підштовхують до підвищення вартості проїзду. Зокрема, за словами голови Київської міської організації роботодавців–перевізників «Столиця» Валерія Липецького, якого цитують «Українські новини», вартість проїзду в приватних київських «маршрутках» подорожчає приблизно на 20—25 відсотків. Враховуючи, що нині квиток у рейсових мікроавтобусах Києва коштує 1,50—2,50 гривні, а в деяких «маршрутках» — 2,75, проїзд може подорожчати до трьох гривень.

Куля як аргумент

Куля як аргумент

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У вівторок у директора ТОВ «Елга», що в Шостці на Сумщині, стріляли. Прикметно, що саме в цей день вийшла публікація у нашій газеті, де йшлося про перипетії довкола перерозподілу власності в очолюваній Андрієм Поліщуком компанії.

Вдихнути на повні зябра

Вдихнути на повні зябра

Цьогорічні погодні умови спричинили утворення на водоймищах великого шару льоду, через що у воду не проникає кисень. Ця задуха вже довела рибу до масового вимирання у річищах Дніпра та Десни вище київського водозабору. На Дніпровській та Деснянській водоочисних станціях за проектом не передбачено стадію дезодорації води (нейтралізація невластивих запахів). Єдиним способом запобігти погіршенню якості питної води є оптимізація процесу водоочищення із застосуванням спеціальних коагулянтів, флокулянтів та сорбентів, стверджують у «Київводоканалі».

Вистава для довірливих

Вистава для довірливих

Немає меж фантазії зловмисників, а способи обману стають дедалі витонченішими і складнішими. Втім, аби виманити гроші, аферистам зов­сім не обов’язково застосовувати складні шахрайські схеми — вистачить нахабності, дещиці артистизму та довірливості «клієнта». Доказом цьому може слугувати випадок, який нещодавно стався у Севастополі: шахраї, скориставшись молодістю та недосвідченістю своїх жертв, здали їм в оренду... чуже помешкання.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Лейтенанта затримали. Майора шукають

Лейтенанта затримали. Майора шукають

У рамках розслідування кримінальної справи кримські оперативники «вирахували» усіх сімох активних учасників бійки у сімферопольському нічному клубі «Z». Як уже писала «УМ», у результаті сутички зазнав численних травм, а згодом і помер 42–річний власник клубу, громадянин Росії. Більшість організаторів форменого дебошу — професійні спортсмени–рукопашники і самбісти у званні офіцерів із різних силових структур, у тому числі МВС.

Всі статті рубрики