Коли у тістечках мало калорій

10.02.2010
Коли у тістечках мало калорій

Шарлотка з ягодами.

Кондитери Штефаньо — Валентина у Франції, а Валентин в Україні — переконують, що від солодощів можна не гладшати. Головна запорука цього, звичайно, — не їсти тістечок–тортиків без міри, а насолоджуватися малими порціями — і тоді залишаться не складки на талії, а приємні смакові відчуття. Проте є й кондитерські хитрощі. «Ми у жодне тістечко не кладемо цукор у чистому вигляді, використовуємо, приміром, глюкозу», — каже Валентин. Щоб знизити кількість калорій у борошняних виробах, варто замість висококалорійного пшеничного борошна використовувати горіхове: мигдальне чи фундучне. І ніяких яєчних жовтків, бо вони мають більшу енергетичну цінність (і складніші для перетравлювання), аніж білки.

Ще одне правило — робіть солодощі з натуральних продуктів. Повітряний круасан зі свіжими ягодами малини чи суниці, а не з ароматизатором із цукром — це завжди корисніше.

Щоб приготувати малокалорійний ягідний мус по–французьки від Валентини Штефаньо: треба 250 г пюре свіжих ягід (малини, суниць чи інших) збити з 250 г натуральних вершків та 6 грамами попередньо розмоченого желатину. Готовий мус розлити у порційні формочки і на деякий час поставити у прохолодне місце.

  • Кріпчик-петрушка кучерявляться

    Ще свіжі зимові спогади про морозні вітряні дні, коли великою насолодою було зігрітися тарілкою гарячого борщику зі сметаною. Господині урізноманітнювали цю насолоду замороженим щавлем, законсервованою заправкою для борщу, заготовленими з осені чи купленими в магазині бурячками. >>

  • Поласуємо полуничкою

    Найочікуваніший «смачний» сезон — це все-таки полуничний. Думаю, мало хто не погодиться зі мною, що полуниця — це не просто ягода, це ціла історія: весна в розпалі, відпустки на носі і навіть повернення з роботи додому — особливе: обов’язково з пакетиком запашної червоної ягоди. >>

  • Від кулешу і ніг не поколишу!

    Про користь кулешів, про яку я і так, утім, знаю, цього разу наслухалася від бабусь на лавочці. А народні рецепти — перевірені часом і, як правило, доступні. Тож готуємо. >>

  • Лимонадна прохолода і насолода

    Уже майже літо, а це означає, що ми знову шукатимемо затінки, холоднi страви і прохолоджувальнi напої. Лимонади — прекрасний засіб для втамовування спраги, охолодження організму і вітамінізації, як кажуть, три в одному. Отож за роботу! >>

  • Сонце в цеберку!

    «Сонце в цеберку» — саме так назвав своє знамените варення з кульбаб Микола Канішевський, відомий нам як телепродюсер, перший віце-президент Національної телекомпанії України, ведучий телевізійних програм («Вісті тижня» та інших цікавих проектів). >>

  • Знімаю капелюха

    От так і незчулися, як перша їстівна зелень, обдарувавши нас весняними вітамінами, відбуяла, і на зміну їй для багатьох несподівано приходять... грибочки. Це і ви помітите, коли зайдете в лісопосадку чи хвойний ліс подихати цілющою хвоєю, а додому повернетеся з торбинкою тугеньких маслючків. >>