«Построєніє» почалося з площі Українки

10.02.2010

Попри те, що працівники Центральної виборчої комісії виснажені напруженою роботою і безсонними ночами, заснути на робочих місцях їм навряд чи вдасться. Про це потурбувалися прихильники Віктора Януковича, які почали збиратися перед ЦВК ще з першого туру виборів і досі розважають «центрвиборчкомівців» веселими піснями–танцями та програмними промовами. Навіть якщо лідери (не сам Янукович, а його соратники й обожнювачі на кшталт Шуфрича чи Піховшека) не виступають перед публікою особисто, то віртуально присутні з мітингувальниками постійно. Їхні розповіді про те, як буде «построєний» «наш, новий мір» за Президента Януковича та заклики «захищати перемогу» від активістів незгодної з тріумфом головного «регіонала» Юлії Тимошенко постійно лунають із великих плазмових екранів обабіч сцени.

Стояти на завбачливо запрудженому синіми агітаційними палатками майданчика перед ЦВК шанувальники лідера Партії регіонів обіцяють доти, доки їхнього лідера не оголосять офіційним переможцем виборів. Зрештою, у них і виходу–то особливого немає — переважно звезеним з інших регіонів «януковичівцям» просто нікуди йти, крім хіба що наданих партією автобусів.

Від холоду учасники «синьої» акції рятуються намотаними на ноги целофановими пакетами, гарячим чаєм із прихоплених із дому або принесених жалісливими однодумцями–киянами термосів та іншими, не менш «зігріваючими» напоями. А також по черзі бігають грітися в перехід під бульваром Лесі Українки, викликаючи нарікання у пасажирів метро, які при виході зі станції «Печерська» змушені прокладати собі дорогу через щільний натовп «янукофанів».

За словами заступника міністра внутрішніх справ Олександра Савченка, представники Партії регіонів подали заявку на участь у мітингу під ЦВК до 50 тисяч осіб. Поки що їх там від сили три–чотири тисячі. «Або стало нецікаво, або, може, хтось на обід пішов, ну, можливо, потім з’являться і ті люди, які у жінок чомусь не викликають симпатій, із запахом», — сказав на брифінгу Савченко. Правоохоронець також зазначив, що учасники мітингу — не «бандюки», яких, за попередніми повідомленнями, «регіонали» звезли під Київ, а звичайні прихильники Януковича.