НОВИНИ ПЛЮС

30.01.2010

Луценка зупинили

Окружний адміністративний суд Києва зупинив рішення уряду про призначення Юрія Луценка першим заступником — виконуючим обов’язки міністра внутрішніх справ. «Рішенням ОАС дію вчорашніх розпоряджень Кабінету Міністрів, що утворили для Луценка «резервний майданчик» на чолі МВС, було зупинено до завершення судового провадження», — повідомив учора народний депутат від Партії регіонів Сергій Ківалов.

Генпрокурор Олександр Медведько на вчорашній прес–конференції заявив: «У разі наявності правової колізії щодо поновлення Юрія Луценка на посаді керівника МВС відомством має керувати перший заступник міністра».

Ціна вибору

На підготовку та проведення другого туру виборів Президента буде виділено 448,5 млн. грн. Більшість суми піде на потреби дільничних виборчих комісій — понад 381 млн. грн. Близько 23 мільйонів буде витрачено на роботу Центрвиборчкому, 29 млн. — на окружні комісії.

Крім того, ЦВК затвердила резерв коштів у сумі 16 080 588 грн., який обумовлюється необхідністю перерахунку зарплати членів виборчих комісій у зв’язку з наданням довідок про середню зарплату. Із 1 лютого зарплата усіх членів виборчих комісій буде збільшена на 34%. Відповідно до рішення уряду, платня залежатиме від розміру виборчої дільниці (є мала, середня і велика ДВК), а також кількості дільниць, які входять до складу територіального виборчого округу.

«Україна» з головою

Міністерство фінансів позавчора призначило в. о. гендиректора ДП «Поліграфкомбінат «Україна» Романа Середу. Така ухвала прийнята на виконання рішення Ради нацбезпеки й оборони України, повідомляє прес–служба уряду. В Кабміні відзначають, що Середа працює 10 років заступником директора, а останні чотири роки — першим «замом».

Тим часом військовослужбовці спецпідрозділу Внутрішніх військ МВС стали до охорони комбінату «Україна». На пости контрольно–пропускних пунктів заступило 20 вояків спецпідрозділу ВВ. Ще два патрулі з собаками здійснюють обхід території, а для реагування на нестандартні ситуації створено резерв Внутрішніх військ. Алгоритм охорони комбінату такий самий, як і при охороні особливо важливих об’єктів, наприклад, атомних станцій.

Тігіпко не погоджувався на прем’єрство

Сергій Тігіпко здивований заявою Юлії Тимошенко, ніби він дав «позитивну відповідь» на пропозицію бути Прем’єр–міністром. «Для мене це була новина. Країні потрібні реформи, от це найголовніше. Якщо мене запрошують для проведення таких реформ, то я піду, але підтримувати Тимошенко або Януковича в другому турі не стану», — сказав Тігіпко в інтерв’ю телеканалу «Інтер».

173–та — «Праведність»

Міністерство юстиції зареєструвало нову політичну партію — «Праведність». Партія стала 173–ю партійною організацією, зареєстрованою в Україні. Керівником партії обрано Володимира Єрьоменка.