Вогні патріотів

Вогні патріотів

На поодинокі піар–дійства махрових українофобів, котрі театрально протестують проти присвоєння Степану Бандері звання Героя України, його земляки–прикарпатці вчора відповіли масовою підтримкою рішення Президента Віктора Ющенка про відзначення Провідника ОУН найвищою нагородою держави (посмертно). У селі Старий Угринів, на території колишнього обійстя священика Андрія Бандери, де 1 січня 1909 року народився Степан (нині тут розташований історико–меморіальний музей) по полудню відбулася громадсько–патріотична акція «На перехресті пам’яті і чину». У ній взяли участь староугринівці, мешканці довколишніх сіл, делегації з усіх районів області та міст обласного підпорядкування. З Києва приїхав Степан Бандера–молодший — онук найвідомішого провідника українських націоналістів.

Виряджала мати сина...

Виряджала мати сина...

Цього разу урочистості в Крутах відбувалися якось особливо, «по–домашньому», відчувався дух тих «доющенківських» зібрань, коли подвиг героїв Крут ще не знайшов визнання української влади, і сюди приходили лише патріоти, для яких Крути — не порожній звук. Перше, що справляло таке враження, — це відсутність традиційних «металорамок» і кордонів безпеки, а відтак Президент та інші промовці були «ближчі до народу, і коло було тіснішим». На вустах багатьох те саме запитання: «А чи приїде сюди наступний Президент через рік?». Більшість людей сумнівається.

А ви, бува, не змовилися?

А ви, бува, не змовилися?

Минулого тижня в столичних супермаркетах вартість кілограма цукру підскочила до 9—10, а в деяких регіонах досягла і 12 гривень. За попередніми даними, роздрібні ціни на цукор зросли в Україні у середньому на 30 відсотків.

Стипендія не привід для «трійки»

Стипендія не привід для «трійки»

На «гарячу» лінію Міносвіти надходять повідомлення про те, що в деяких вишах навмисне занижують оцінки на іспитах, аби «зрізати» кількість студентів, які отримують стипендії. А відтак — зекономити кошти, які осідають у студентських кишенях. Як розповів «УМ» президент Національного студентського союзу Анатолій Ігнатович, повідомлення про такі факти їм надходять регулярно. «Проте я не хотів би називати конкретні виші, оскільки не маю документальних доказів цьому, а студенти, які до нас звертаються, часто відмовляються називати свої прізвища, — каже Анатолій. — Правда, буває й навпаки, коли у ВНЗ після сесії всі сто відсотків студентів отримують стипендії, й тут теж слід говорити про проблеми з якістю оцінювання студентських знань. Одначе в приватній розмові один із начальників обласного управління освіти зізнався мені, що вони справді мають чітку вказівку — занижувати оцінки».

Мороз розгулявся

Мороз розгулявся

Лютий мороз відступив, але з його наслідками доведеться справлятися ще довго. У райцентрі Борщів на півдні Тернопільщини, наприклад, позавчора впала водонапірна башта на вулиці Шухевича. Без водопостачання залишилося 25 приватних будинків та 350 квартир. На щастя, трапилося це серед ночі, коли людей біля споруди не було. До того ж , як повідомили «УМ» телефоном із Борщівської міськради, башта впала так вдало, що навіть не пошкодила сусідні гаражі.

Поки мама спала...

Поки мама спала...

Ця жахлива трагедія сталася в четвер близько 22–ї години в селі Новоукраїнка Роздільнянського району. Під час пожежі в приватному будинку загинули четверо маленьких дітей — три дівчинки і хлопчик. Наймолодшій із сестричок було тільки два роки, найстаршій — ще й п’яти не виповнилося.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Кров. Цвіт. Визнання

Кров. Цвіт. Визнання

«На Аскольдовій могилі поховали їх...» — ця поезія Павла Тичини тривалий час була чи не єдиним потаємно–доступним нагадуванням про молодь, що вийшла захистити Київ у січні 1918–го. Учора акція пам’яті полеглих молодих вояків УНР об’єднала в столиці Президента Віктора Ющенка і Прем’єр–міністра Юлію Тимошенко. Вперше за тривалий час вони не лише брали участь в одному офіційному заході, а й перекинулися кількома словами.

Всі статті рубрики