Сіверсько­донецьк знову дивує

23.01.2010

Як уже повідомляла «УМ», позавчора на сесії Сіверськодонецької міської ради 14 депутатів оголосили про свій вихід із Партії регіонів. Як не дивно, сталося це не до першого туру виборів Президента (що можна було б пояснити певною ейфорією боротьби — як, скажімо, в Ровеньках, де з ПР вийшли 18 депутатів міськради і їхній негласний керівник став агітатором за Юлію Тимошенко). Сіверськодонецький демарш відбувся вже після того, коли стало відомо про 10–відсоткову перевагу Януковича над Тимошенко по всій Україні.

Фракція ПР у Сіверськодонецьку налічує 34 депутати (із загальної кількості 55), а очолює її людина, яку… виключили з партії ще позаторік. Причиною стала незгода Юрія Головка з діями керманичів луганського обласного осередку «Регіонів», зокрема організацією «СС–2», другого «сепаратистського збіговиська». Луганські «комсомольці» прагнули ще раз гучно нагадати про себе, тоді як сіверськодонецька економіка — найуспішніша в регіоні — вимагала політичної «тиші». Відтоді міська організація ПР почала втрачати найкращих людей. Окрім заступника міського голови Головка, з партії «попросили» іншого заступника мера, Андрія Бодрова. Розкол стримувався міським керівництвом штучно, і цим, очевидно, пояснюється певна «несвоєчасність» демаршу: люди просто не витримали чергового хамського вчинку обласних партійних «бонз».

Річ у тім, що керманичі ЛОО ПР, аби продемонструвати шефові свою «креативність», заходилися створювати в підконтрольних радах депутатські групи «Наш Президент — Янукович». Більшість осередків «взяли під козирок», а переважна більшість фракції в Сіверськодонецькій раді вирішила, що обійдеться без цього. І от газета міської парторганізації «Правда регіонів» наприкінці грудня відзвітувала: група створена. Судячи з кількості — 22 депутати, до неї увійшли також представники КПУ й СПУ, оскільки 20 «депів» фракції ПР записуватися до групи відмовилися. Про що також повідомила вищезгадана «Правда». При цьому прізвища членів «Президента Януковича» були надруковані синьою фарбою, а «відступників» — чорною. І людей прорвало. «Ми що, вже потрапили до «чорних списків?!» — обурилися вони.

Узагалі–то про наміри вийти з партії висловлювали намір 19 депутатів, але п’ятеро «бунтівників» на сесії 21 січня були відсутні. Серед «вихідців» — заступник мера Сергій Єгоров, директори міських тролейбусного управління та теплокомуненерго, інші впливові люди. Депутати обурені сваволею луганського керівництва «Регіонів». Неважко вирахувати, до якого політичного табору вони можуть прибитися.