Дорогою Лазаренка і Януковича

21.01.2010

Нещодавно я отримав повідомлення від Пенсійного фонду України за підписом голови О. Зарудного, що, цитую, «уряд під керівництвом Юлії Тимошенко, який під час кризи зміг встановити цю доплату, зберіг її для вас і зараз». Ця доплата становить 40 грн. У зв’язку з цим пригадалося таке.

Я народився і виріс у Широківському районі Дніпропетровської області, там, де народився, жив і працював у колгоспі шофером Павло Іванович Лазаренко. Він потім дав путівку в життя Юлії Тимошенко, яка так непорядно його «кинула».

Пам’ятаю, коли Павло Іванович свого часу йшов у народні депутати по Широківському мажоритарному округу, він усім своїм виборцям–пенсіонерам «встановив» доплати до пенсії та ще й надіслав у кожну родину гарно оформлені коштовні новорічні поздоровлення.

Потім цей прийом «піклування за народ» здійснив і Прем’єр Янукович, коли балотувався на пост президента у 2004 році. А невдовзі після виборів і Лазаренко, і Янукович більше не «ощасливлювали» своїми доплатами пенсіонерів.

Кажуть, колись, у 90–х роках, Юлія Володимирівна мала капітал 10 млрд. доларів. У книзі Р. Лози, написаній на замовлення Юлії Тимошенко, «Невыполненный заказ», наводяться слова одного з героїв Джека Лондона «Власність є крадіжка». Тут же Юлія Володимирівна, говорячи про людей старшого покоління, тобто сьогоднішніх пенсіонерів, зазначає: «в их понимании — я, конечно, воровка...». Самокритично, а головне — правильно!

А мені залишається додати: якби ті 10 мільярдів свого часу Юлія Тимошенко спрямувала в Пенсійний фонд, то всі пенсіонери України впродовж п’яти (!) років отримували б пенсію вдвічі більшу. Але тоді не було виборів і не треба було хотіти стати президентом...

У Юлії Володимирівни багато симпатиків, готових іти за нею «до кінця». Я таким не є. І запитую симпатиків кандидата у президенти Тимошенко, яку ціну вони сплачують за комунальні послуги? «Так ціна на газ підвищуватися не буде, каже Юлія», — парирують мені. Пояснюю: всі комунальні послуги — і газ, і електрика, і тепло, і вода, і каналізація, і телефон працюють на електроенергії. А всі електростанції і котельні працюють на газі (знаю це, бо все життя пропрацював в енергетиці).

Отже, уклавши з Путіним угоду про ціну на газ, найвищу в Європі, Юлія Володимирівна примусила всіх українців сплачувати за комунальні послуги за цінами, що набагато перевищують ціни за такі ж послуги у будь–якій європейській країні.

І хотів би я тих «симпатиків» запитати, чи не думають вони, що, сплачуючи отакі «скажені» кошти за комунальні послуги, вони тим самим фінансують Путіна, а той, у свою чергу, повертає «відкат» Юлії Володимирівні на її виборчу кампанію.

Бо звідки ж оті шалені кошти на рекламні бігборди «Україн», «Вона працює», «Тигрюля» і т. д., які, мов чума, накрили всю Україну?

Борис ВАСИЛЬЧЕНКО,
пенсіонер, учасник війни
Боярка,
Київська область
  • Аби жолуді, а до дуба — байдуже...

    Чисельність населення у будь-якій країні є фактором, що безпосередньо впливає на подальший розвиток суспільства — уповільнює чи прискорює його, а також вважається базисом економічного, соціального, політичного, культурного, духовного та інтелектуального розвитку держави. >>

  • Яйце, прапор і безсмертна душа

    На перший погляд, це несумісні речі, проте вони є різними формами матерії та енергії, перетворені фізикою і біофізикою. Багато тисячоліть людина пізнавала Світ — від плескатої Землі до нейтрона й пульсара; пристосовувалася до природи, накопичувала досвід використання природних явищ на свою користь. Незрозумілі явища приписували «галузевим» богам; творилися міфи, з яких формувалася релігія. >>

  • Історія повторюється і вчить

    Події, які відбуваються у сучасному світі, вимагають від нас, українців, бути особливо пильними. Озвіріла влада Москви йде на все, щоб порушити встановлений мир і порядок у світі, одурманити населення Росії, виправдати свою агресивну політику щодо своїх сусідів. Особливу роль у цій справі відіграє Московська церква як підрозділ ФСБ. >>

  • Прийми, загарбнику, нашi дари...

    Проблеми, притаманні нашому життю, не зникли після виборів до Верховної Ради, а лише загострилися та ще й довели, що виборець не мудріший за дурного карася. Подивімося на партії, які прийшли в парламент. >>

  • Фальшива назва держави

    Після Полтавської битви 1709 року, зламавши незалежницький спротив волелюбних українців на чолі з Мазепою, московський цар Петро І в 1721 р. проголосив Московію називати Росією, а себе — імператором Російської імперії, хоча Залісся (тобто Московія) ніякого відношення до Київської Руси-України не мало, її історичне минуле — в Золотій Орді. >>