Помилка на 128 «лимонів»

12.01.2010

Найбільший джекпот в історії штату Кентуккі став результатом різдвяної помилки. Ранок перед Святвечором для 39–річного мешканця міста Джорджтаун Роба Андерсона почався традиційно для цього дня: з біганини по крамницях і закупівлі різдвяних подарунків. Прямуючи до супермаркету, Роб проїжджав повз кіоск, де продають білети лотереї «Пауерболл». «Я подумав, чому б не придбати кілька білетиків, щоб покласти у шкарпетки для подарунків, — розповідає чоловік. — Я попросив продавця продати мені три білети по долару за системою «авто», але той переплутав і видрукував один тридоларовий білет із трьома заповненими лініями. Я вирішив залишити цей варіант собі, а на подарунки придбати ще три».

Повернувшись додому, Роб кинув «помилковий» білет на тумбочку біля ліжка у спальні й забув про нього. Не тому, що не вірить у лотерейні виграші. «Зовсім навпаки — щосереди і щосуботи я обов’язково купую доларовий білет «Пауерболлу», але завжди закреслюю в ньому власні цифри, пов’язані з вирішальними датами мого життя, — пояснює Андерсон. — «Авто» ніколи не ставлю, тому й не приділив цьому білету особливої уваги».

А в неділю Роб за звичкою перевірив в інтернеті результати суботнього розіграшу лотереї. Побачивши, що «його» цифри не випали, чоловік згадав про «різдвяний» білет і пішов по нього у спальню. «Повертаючись, я з кожним кроком усвідомлював, що десь я ці числа вже бачив. Коли до мене дійшло, що в одному рядку закреслені всі виграшні номери, я, як різаний, заволав до дружини: «Ми виграли!»

Не вірячи власним очам, Роб із Тьюздей (так звати його дружину) зателефонували її батькові й попросили зачитати результати останнього розіграшу «Пауерболл». Переконавшись, що таки зірвали джекпот у 128 мільйонів 600 тисяч доларів, Андерсони відсвяткували цю подію кількома банками пива («щоб заспокоїти нерви»), проконсультувалися з адвокатом і всією дружною сім’єю вирушили в кентуккський офіс лотереї. Щоправда, наразі вони не вирішили, забирати всю суму одразу (в такому разі відпаде майже 50 відсотків на податки) чи погодитися на рівномірні щомісячні виплати протягом наступних тридцяти років.