10 мільйонів за «Розплавлений свинець»

10 мільйонів за «Розплавлений свинець»

Воєнна операція «Розплавлений свинець» обійдеться Тель–Авіву в 10 мільйонів доларів. Таку суму держава погодилася виплатити як компенсацію за збитки, завдані об’єктам ООН у Секторі Газа під час воєнних дій наприкінці 2008 — початку 2009 року. Водночас, як повідомляє Бі–Бі–Сі, Ізраїль досі наполягає на тому, що власність Організації Об’єднаних Націй постраждала випадково. У травні розслідування ООН постановило, що ізраїльські війська повинні нести відповідальність не лише за порушення недоторканності об’єктів ООН, а й за поранення та загибель людей. Наступ на Газу Ізраїль пояснював боротьбою проти бойовиків терористичного угруповання ХАМАС.

«Мочити в сортирах» будуть регулярно

«Мочити в сортирах» будуть регулярно

Президент Росії Дмитро Медведєв вимагає посилити роботу з ліквідації «бандитського підпілля» на Північному Кавказі. Під час зустрічі з директором Федеральної служби безпеки Олександром Бортниковим глава РФ наголосив, що політика російської влади щодо бандитів залишається незмінною: «Їх треба просто знищувати, робити це жорстко і систематично, тобто регулярно, бо, на жаль, бандпідпілля ще існує», — акцентував Медведєв.

«Білі мухи» атакують

«Білі мухи» атакують

У Великій Британії завдяки теплим морським течіям — м’який клімат, про це ще з дитинства знають усі, хто вивчав у школі англійську мову з обов’язковими переказами «Лондон із зе кепітал оф Грейт Брітен». Але нинішній рік для незвичних до значних перепадів температури британців почався з шоку: Об’єднане Королівство замело снігом. Метеорологи дивуються: це вперше за багато років країна повністю опинилася під білим покривалом. Сильні опади (тільки за одну добу з 6 на 7 січня випало до 40 см снігу) паралізували рух залізничного та автомобільного транспорту, повністю закрили кілька аеропортів, а в інших — багато рейсів були скасовані або вилітали зі значною затримкою. Довелося скасувати навіть кілька рейсів поїзда «Євростар», який курсує в тунелі під Ла–Маншем — при виїзді з–під землі намело такі купи снігу, що без допомоги спеціальної очисної техніки рух був неможливий.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики