Феміда ніяк не поділить вибори

Феміда ніяк не поділить вибори

Сьогодні в Києві має відбутися засідання Конференції суддів адміністративних судів України. Зібрання служителів Феміди проходитиме в атмосфері конфлікту між керівниками Вищого адміністративного суду та Верховного Суду — Олександром Пасенюком та Василем Онопенком. П’ятирічні повноваження першого на посаді голови ВАСУ офіційно спливли позавчора, тож другий вважає, що це крісло має посісти інша людина. «УМ» уже повідомляла, що на думку пана Онопенка, Олександр Пасенюк має чимало огріхів у роботі, нібито керує судом у «ручному режимі» тощо. Натомість у самому ВАСУ вважають, що причини такої критики слід шукати в тому, що, згідно з чинним законодавством, саме Вищий адмінсуд вирішує долю виборів президента в разі оскарження їх результатів, а не ВСУ, як було раніше. На цьому тижні конфлікт між судовими інстанціями переріс у нову площину: за день до завершення повноважень Пасенюка президія ВАСУ визначила, що до призначення нового голови суду його обов’язки виконуватиме саме Пасенюк.

Як обійтись без двійників

Як обійтись без двійників

Заступник міністра внутрішніх справ Василь Мармазов переконує, що міліція не збирається контролювати проведення президентських виборів, як їй закидають окремі політичні сили. За його словами, міліція, як і в попередні роки, «стандартно забезпечуватиме громадський порядок на виборчих дільницях, безпеку членів комісій та доставки і збереження бюлетенів», тож іще напередодні дня голосування правоохоронці перейдуть на посилений варіант несення служби.

«Убив чотирьох і не шкодую»

«Убив чотирьох і не шкодую»

Позавчора Апеляційний суд Полтавської області виніс найвищу міру покарання 29–річному Віталію С. (прізвище не називаємо, оскільки вирок, який засуджений має право оскаржити до Верховного Суду, іще не набув чинності). «Україна молода» вже повідомляла про цей страхітливий злочин, скоєний 18 червня цього року. Особлива жорстокість нелюда, котрий у райцентрі Карлівці за допомогою сокири «помстився» навіть одномісячним (!) хлопчикам–близнюкам, у багатьох викликала підозри стосовно його психічного здоров’я. Однак вони не підтвердилися.

Всі статті рубрики