Письменник святкує, коли його читають

Письменник святкує, коли його читають

Унікальне видання академіка Агатангела Кримського, відомого вченого, філософа, поліглота і письменника, вперше вийшло друком на Черкащині. Неймовірно, але рукопис цієї книги, яка була підготовлена до друку ще 80 років тому, пролежав у фондах районного краєзнавчого музею у місті Звенигородка.

Таки буде прокат

Таки буде прокат

Виявляється, в Україні й під час світової кризи підприємство може не лише битися за виживання, але й розвиватися. Причому не в сенсі «купи–продай», а розбудовувати пристойні промислові підприємства. Доказом цьому може бути завершення будівництва в Алчевську нового заводу «Метали й полімери». Реалізація проекту обійшлася його ініціаторам більш як у 400 мільйонів гривень. А окупитися він має впродовж п’яти років.

Загиблому дереву присвячується

Загиблому дереву присвячується

Три тополі, надпиляні комунальниками біля Харківської академії дизайну та мистецтв, завдяки студентській творчості тепер служитимуть пам’ятниками. Викладач вузу і відомий у місті скульптор Сейфаддін Гурбанов запропонував своїм вихованцям пофантазувати на тему знищеної природи, і ті встановили на обрубаних стовбурах прості, але показово–символічні фігури. Центровою із них служить постать залізного дроворуба з сокирою у руках, що викликає асоціацію з монстром. Саме у такому образі, на думку митця, треба сприймати людей, які нищать усе живе.

Всі статті рубрики