Друге пришестя вірусу

Друге пришестя вірусу

Не встигла Україна відійти від першої епідемічної хвилі «свинячого грипу», як рівень захворюваності знову почав лізти вгору. Як розповіли «УМ» у прес–службі МОЗ України, Вінницька, Дніпропетровська, Кіровоградська, Луганська, Сумська, Черкаська області та місто Севастополь перетнули епідпоріг. Решта областей наближення до епідпорогу, і тільки Івано–Франківщина залишається відносно благополучною в плані кількості хворих на грип та ГРЗ. Загалом від початку епідемії захворіли понад 2,4 мільйона українців, 496 — померли.

Інтелігенти згадали репресії

Інтелігенти згадали репресії

Учора на території столичного Лук’янівського історико–меморіального заповідника (Лук’янівське кладовище) вшанували пам’ять жертв сталінського терору 30–х років в Україні, який розпочався з Голодомору і продовжився «єжовщиною». Рівно 75 років тому (15—17 грудня 1934 року) на ешафот «нового ладу» вивели перших із тих, кого традиційно вважають совістю нації, її душею — діячів культури, письменників, поетів. Їх оголосили «терористами», звинувативши у державній зраді, та після короткотривалого суду (без свідків і захисту) розстріляли у катівнях НКВС.

АЕС на металобрухт

АЕС на металобрухт

Угруповання, яке поступово демонтувало обладнання Південно–Української АЕС на металобрухт, затримали «на гарячому» під час чергової спроби реалізації металобрухту. Як з’ясували співробітники Управління СБУ в Миколаївський області, злочинна група діяла під керівництвом одного з високопосадовців станції. Людина, що отримала доступ до ресурсів стратегічного об’єкту, без докору сумління використовувала своє службове становище.

Летіла зброя...

Летіла зброя...

У черговий скандал з нелегальною торгівлею зброєю виявилася втягненою Україна. Минулої суботи ЗМІ Таїланду оголосили про затримання в аеропорту Бангкока транспортного літака Іл–76, на борту якого знайшли близько 40 тонн зброї у дерев’яних ящиках, зокрема, там були ручні гранатомети, вибухівка й портативні зенітно–ракетні комплекси. Усе це добро перевозили літаком із Північної Кореї четверо пілотів: білорус та троє казахів. Сама повітряна машина зареєстрована в Грузії.

Семене, ти не правий!

Семене, ти не правий!

Півторарічна тяганина стосовно двох активістів так званого Народного фронту «Севастополь—Крим—Росія» — сімферопольця Валерія Під’ячого і євпаторійця Семена Клюєва — минулого тижня цілком логічно завершилась вердиктом Апеляційного суду Криму. Щоправда, реальний термін за свою провину, що вписується у вимоги статті 110 вітчизняного Кримінального кодексу (посягання на територіальну цілісність України. — Авт.), отримав лише останній. 68–річний Семен Клюєв відбувся чотирма роками позбавлення волі з випробувальним терміном два роки. Його ж молодший поплічник, котрий раніше у місцевих ЗМІ раз по раз сміливо заявляв про свою непогрішимість, кудись безслідно зник, тому, зрозуміло, уникнув такої участі. Поки що, бо кримінальну справу за аналогічною статтею проти нього не закрито, а лише виділено в окреме провадження.

Два брати–тагабати

Два брати–тагабати

Диск із відеозаписом акції хлопці передали до Конгресу українських націоналістів. Відео­камера зафіксувала, як двоє невідомих із зубилами, кувалдами та ломами залізли на постамент, поки ще двоє тримали драбину. Всього, згідно з відеоматеріалами, в акції взяли участь шестеро борців із комуністичним минулим.

Здав пост. Назавжди

Здав пост. Назавжди

Надзвичайна подія, що сталася суботнього ранку на вулиці Кремлівській, у мить облетіла Запоріжжя — старшого лейтенанта Ленінського райвідділу міліції Євгена знайшли з кулею в голові у власному кабінеті. За день–другий чоловік повинен був перейти на службу з міського в обласне управління МВС. Як згадують його колеги, Євген вважався «безпроблемним» офіцером, в особистому житті також усе ладилося — 25–річний «старлей» збирався одружуватися...

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У шторму немає «уїк–енду»

У шторму немає «уїк–енду»

Потужний шторм, що у вихідні гуляв Чорним та Середземним морями, на жаль, не оминув двох суден з українськими моряками.

Спочатку в п’ятницю вночі біля узбережжя Лівану потрапило в негоду судно «Салла–2», яке є у власності ізраїльської компанії, а приписане до порту Конго, з повністю українським екіпажем із 12 чоловік. Моряки подали сигнал SOS, проте коли до місця біди підійшли два торгові судна та корабель ООН, то знайшли там лише два рятувальні човни, в одному з яких був моряк. Пізніше врятували п’ятьох наших співвітчизників, а ще шістьох шукають досі. Врятованих доправили до клініки ізраїльського міста Хайфа, вони дістали сильне переохолодження у крижаній воді, проте життю моряків ніщо не загрожує.

Всі статті рубрики