Смерть є, а контрабанда?

Смерть є, а контрабанда?

Загибель 38–річного громадянина України, як повідомила російська сторона, Олександра Якименка (за інформацією українських ЗМІ, ім’я загиблого Андрій), мешканця Вовчанська Харківської області, від рук російського прикордонника при спробі перетнути державний кордон поза пунктом пропуску викликала резонанс з обох боків кордону. Росіяни стверджують, що, згідно з попередніми висновками слідчого комітету при прокуратурі Російської Федерації, військовий діяв у рамках законодавства про охорону державного кордону РФ і мав право на застосування табельної зброї. Водночас у Міністерстві закордонних справ України висловлюють стурбованість із приводу інциденту та розраховують на повне та оперативне розкриття його деталей.

«Він» падає

«Він» падає

Учора відвідувачі обмінних пунктів були неабияк потішені: вартість одного долара повернулася нижче позначки «8 гривень». Позавчора курс «вічнозеленого» упав також на міжбанківському валютному ринку — вперше за довгий час. Міжбанківські торги завершилися в діапазоні 7,9935—8,003 гривні за долар. Національний банк України вперше вийшов на відкриті торги на валютному ринку за останні два місяці.

Очищення для душі

Очищення для душі

Початок Різдвяного посту, який у народі ще називають Пилипівським чи Пилипівкою (піст припадає на наступний день після свята апостола Пилипа. — Авт.), розпочинається сьогодні і завершиться рівно за 40 днів — 6 січня. Він вважається не таким суворим, як Великий піст перед Великоднем, утім не менш важливим.

Вівтар для єднання

Вівтар для єднання

Одне з найбільших мусульманських свят триватиме три дні. Відзначення Курбан–байраму супроводжується жертвоприношенням тварин, зокрема віруючі ріжуть ягнят. Крім того, це кульмінація хаджу, паломництва до Мекки. Як записано в Корані, уві сні пророку Ібрагіму ангел Джабраіль повелів принести у жертву свого сина. Тоді Ібрагім пішов до місця, де зараз стоїть Мекка, і почав готуватися до страти.

«Ми створили державу. Лишилося створити націю»

«Ми створили державу. Лишилося створити націю»

Учора указом Президента Віктора Ющенко Донецькому академічному українському музично–драматичному театру та Донецькому державному академічному театру опери та балету імені Анатолія Солов’яненка надано статус національних. Президент особисто привітав колективи театрів із високим званням.

«Намагаємося вижити в пеклі»

«Намагаємося вижити в пеклі»

«Сьогодні ми перебуваємо під охороною СБУ. Я дуже вдячна цим людям, я їм довіряю. Із дому ми не можемо вийти без охорони, навіть у магазин. Тому будь–яка прогулянка — це ціла подія. Ми чітко знаємо, до яких вікон у будинку можна підходити, а які є ідеальними для снайперів. Ми знаємо, як правильно закрити штори і як стати біля плити, щоб не повернутися до вікна під певним кутом. Нам усім довелося подорослішати за ці півроку. Ми почали цінувати одне одного. Ми просто намагаємося вижити в цьому пеклі». Так змальовує своє нинішнє життя мати дітей — фігурантів «справи педофілів». І додає, що, попри все, її син і донька не шкодують, що розповіли їй правду про батька. Бо те пекло було значно страшнішим...

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики