РАХУНКОВА ПАЛАТА

27.11.2009

40,5 мільярда доларів

становитиме державне оборонне замовлення Росії у наступному році. Прем’єр–міністр РФ Володимир Путін зазначив, що високе державне оборонне замовлення є найважливішим інструментом модернізації як самого оборонно–промислового комплексу, так і суміжних галузей. Він наголосив, що підтримка оборонного комплексу є одним із найважливіших напрямків у системі антикризових заходів. Отож, попри загальний спад економіки, оборонна галузь Росії відчуває підйом, який за підсумками року становитиме чотири відсотки.

 

4 мільйони робочих місць

втратив європейський ринок праці внаслідок світової економічної кризи з початку року. Як ідеться у доповіді Єврокомісії щодо зайнятості населення, певною мірою удар кризи вдалося пом’якшити за рахунок переведення частини працівників на неповний робочий день. Водночас, відзначають у Європейському Союзі, цього недостатньо для успішного виходу економіки на попередній рівень, а тому пропонують підготувати перехід до економіки з низьким рівнем викидів в атмосферу CO2, що потребуватиме величезної кількості висококваліфікованої робочої сили.

 

300 тисяч жертовних тварин

зарізали під час традиційного релігійного фестивалю, який розпочався 24 листопада у Непалі на честь індуїстської богині Гадхімаї. Серед тварин, які поклали на жертовник, — 15 тисяч биків, а також птиця, кози та вівці. За кількістю таких жертв свято стало найбільшим у світі. М’ясо тварин згодом роздали місцевим жителям та відвідувачам фестивалю. Ці масові заходи влада Непалу підтримує, тому виділила на їх проведення 60 тисяч доларів. А сам захід відвідали більше мільйона людей із різних штатів Індії, де такі обряди заборонено.

 

134 тисячі українців

працюють у Чехії і лише 5 тисяч із них перебувають на офіційному обліку. Як повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол України в Чехії Іван Грицак, водночас у цій країні немає жодного підприємства з українським капіталом. Дипломат також висловив стурбованість проблемою нечесного заробітчанства українців–посередників, які обіцяють працевлаштувати своїх земляків. За його словами, ці фірми з працевлаштування працюють у Чехії легально, однак такі люди найчастіше ошукують своїх же землків, виплачуючи їм мізерну зарплатню.

 

200 футбольних матчів

у європейських країнах минулоріч були договірними, підозрює прокуратура Німеччини. Щонайменше три з таких поєдинків зіграні у Лізі чемпіонів, а ще 12 — у Європейській лізі. Усі футбольні баталії проходили в Австрії, Бельгії, Боснії та Герцеговині, Угорщині, Німеччині, Словенії, Туреччині, Хорватії та Швейцарії. Поліція вже провела низку обшуків, які закінчилися арештами і конфіскацією більше мільйона доларів готівкою. За повідомленням правоохоронців, існувало кримінальне угруповання, яке підкуповувало тренерів, гравців і суддів, роблячи ставки у букмекерських конторах.

 

191 монастир

у складі Української православної церкви Московського патріархату функціонує на теренах нашої держави, серед них 96 — чоловічі. Загалом у них мешкає більше п’яти тисяч ченців. Такі дані навів під час виступу на розширеному засіданні Священного Синоду керуючий справами УПЦ МП архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан. Він також повідомив, що станом на 1 січня цього року в нашій державі було 11 358 парафій УПЦ МП та 9573 священнослужителі.

 

65 відсотків українців

вважають рівень злочинності у нашій державі дуже високим. Згідно з результатами дослідження, проведеного Інститутом імені Горшеніна, 28,2 відсотка вважають, що злочинність в Україні — на середньому рівні. І лише 5,3% опитаних переконані, що злочинності у нас практично немає. При цьому 47,5% зазначили, що за останній рік цей показник ніяк не змінився порівняно з попередніми роками.

 

54,7 відсотка українців

не вважають, що мовне питання є сьогодні актуальним. За результатами дослідження, проведеного «Українським демократичним колом» на замовлення Інституту політики, лише 14,7% наших співвітчизників дотримуються думки, що питання російської мови як другої дер­жавної має бути вирішене негайно, а 28,3% вважають, що з цим можна почекати. А 41,2 відсотка вважають, що українська мова, як і зафіксовано чинним законодавством, має бути єдиною державною.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>