Розпуск чи пара з БЮТ

25.11.2009

Після перемоги на виборах Віктор Янукович готовий розпустити Верховну Раду, якщо не буде створено коаліцію. «Уряд, парламент, Президент повинні працювати, як єдиний механізм... Якщо не вдасться це зробити, безумовно, треба буде негайно переобирати цей парламент. Безумовно», — заявив Янукович в ефірі ICTV.

Водночас Віктор Федорович не хоче іти на різкі кроки. Він заявив, що у випадку перемоги готовий до компромісів, «кожному знайдеться місце у політичній системі України, і якщо вони погодяться на це місце, ми будемо працювати».

Лідер «Регіонів» не виключив можливості створення коаліції і з БЮТ. Але вже зараз дав зрозуміти: керувати урядом мусить представник його команди. «Я думаю, що ситуація, яка склалася в економіці країни у 2009 році, та інші кроки уряду Тимошенко не додають ентузіазму для того, щоб Юлія Тимошенко знову очолила Кабінет Міністрів», — сказав Янукович в інтерв’ю Бі–Бі–Сі.

Реагуючи на тезу, що у відносинах із Росією в нього є потужний конкурент — Юлія Тимошенко, Віктор Янукович сказав: «Я розумію, чому Путін сказав «комфортно» (працювати з нинішнім Кабінетом Міністрів України), — бо вони (росіяни) підвищили ціну на газ до європейської вже зараз, а ми ставили цю мету лише на 2012 рік». Головний «регіонал» додав, що не бачить альтернативи перегляду газових контрактів.