Тактика захисту

Тактика захисту

Слідство у справі про вбивство громадянина Олійника, в якій фігурує ім’я БЮТівця Віктора Лозинського, ведеться необ’єктивно, з грубими порушеннями процесуального права та з застосуванням тортур. Про це на вчорашній прес–конференції сказав Олександр Мартиновський, представник захисту одного з фігурантів цієї гучної справи — екс–начальника Голованівського райвідділу міліції Михайла Ковальського. «Свідченням застосування незаконних методів слідчими є те, що Ковальський нібито відмовляється від послуг адвоката, хоча є його власноруч написана заява про потребу в юридичному захисті. Так 17 листопада він офіційно погодився залучити мене як захисника, а за два дні слідчий прокуратури передав мені його відмову», — стверджує адвокат. І каже, що подібна ситуація вже було в липні цього року, коли Ковальський нібито відмовився від захисту, стверджуючи, що він захищатиметься самостійно. Саме це, на думку юриста, є підставою для того, щоб стверджувати про застосування фізичного тиску на підозрюваного.

Хасан, Міраб і прокурор

Хасан, Міраб і прокурор

Майже два місяці минуло відтоді, як 2 жовтня в супермаркеті «4room» на столичній Кільцевій невідомі розстріляли власника Шабаба Алояна та двох його охоронців з «Титану». Тоді ж помер і один із кілерів, який пораненим потрапив у ДТП, а вже за два дні правоохоронці затримали в Житомирській області другого кілера — Давида. Наразі справу про вбивство Алояна розслідує слідче управління обласної міліції Київщини. Натомість, як стало відомо «УМ» із надійних джерел в обласному Главку, резонансну справу навіщось запросила для ознайомлення прокуратура Київської області.

Гетьман був готовий до жертв

Гетьман був готовий до жертв

Учора голова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж передав голові Українського інституту національної пам’яті Ігорю Юхновському ще донедавна засекречені архівні оригінали документів канцелярії Гетьманської управи Павла Скоропадського для їх всебічного дослідження істориками. Водночас окремі оригінали документів для поповнення експозицій від розвідників отримали Музей гетьманства, Музей української революції та Національний музей історії України. Загалом СЗР передала науковцям понад 2200 документів (більшість — в електронному, а не в паперовому вигляді), які зосереджені в 19 томах архівної справи.

Криївка від СБУ

Криївка від СБУ

Відчути себе вояком УПА віднині може кожен, хто проїжджатиме трасою Київ—Чоп. Поблизу села Бабин, неподалік від Рівного, відкрили повстанську криївку. Відтворивши такий незвичайний об’єкт, власники місцевого придорожнього ресторану хочуть і туристів–відвідувачів привабити, а водночас розповісти правду про життя та боротьбу українських підпільників.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Тепле місце з–під енциклопедиста

Тепле місце з–під енциклопедиста

Столична влада наказала збирати речі черговому закладу культури. Цього разу їм приглянулася будівля по вулиці Богдана Хмельницького в самому центрі Києва, де розташоване видавництво «Українська енциклопедія» імені М. Бажана. Учора під її стінами утворили живий ланцюг письменники, митці, науковці, громадські діячі і прості кияни, яким небайдужа доля видавництва. Іван Драч, Павло Мовчан, Борис Олійник, Дмитро Павличко, академік АМН України Любомир Пиріг, доктор філологічних наук Олександр Пономарів, академік Петро Тронько та академік НАН України, в. о. голови Українського інституту національної пам’яті Ігор Юхновський та багато інших встали перед фасадом будинку і взялись за руки, щоб захистити «україн­ську енциклопедію» від зазіхань. Перед ними на діжці розклали невеличкий «натюрморт»: на червоний молот, книжки та веселенький плюшевий соняшник поклали важкий шолом космонавта. Трохи згодом у розпачливому жесті керівництво журналу «Соняшник» і агентства «Книга Пам’яті України», що також змушені переселятися, почали палити власну продукцію.

Всі статті рубрики