Квартирний зашморг

Квартирний зашморг

Це визначено відповідним наказом керівника військового відомства Анатолія Сердюкова. Нововведенням циркулярно через штаб флоту днями вже «ощасливили» чорноморців. Надто тих, хто підлягає скороченню (на ЧФ уже звільнено дві тисячі осіб, ще дев’ять тисяч — на черзі. — Авт.). Їх, звичайно, із займаних відомчих квартир командування без судового рішення не вижене. Але проводити з житловими квадратами будь–які операції, як то приватизовувати, обмінювати, залишати у спадок тощо, тим, хто втратив зв’язок з Міноборони Росії, — тепер зась. Заборона розповсюджується навіть на цілий житловий масив у Камишовій бухті, де, як відомо, багатоповерхівки для сімей моряків звели на кошти уряду Москви, і формально до відомчого житлового фонду вони не належать.

Краще співати, ніж кашляти

Краще співати, ніж кашляти

Кабінет Міністрів України вирішив не переносити через епідемію грипу проведення у Києві Дитячого пісенного конкурсу «Євробачення–2009». Прес–служба Першого Національного каналу повідомляє: всі заплановані заходи лишаються в силі, конкурс «стартує» з наступного понеділка і триватиме з 16 по 21 листопада. «Підготовка до проведення конкурсу не зупиняється, адже 90% роботи вже виконано. З 5 листопада до київського Палацу спорту вже почали заїжджати делегації, і зараз вони інсталюють усю необхідну для проведення ДПКЄ техніку. Зазначу, що жоден з учасників від участі у конкурсі не відмовився», — каже Юлія Савостіна, начальник управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Національної телекомпанії України.

«Їхня боротьба» — поза законом

«Їхня боротьба» — поза законом

Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі визнала, що програмний твір німецько–нацистського лідера Адольфа Гітлера «Майн кампф» («Моя боротьба») не відповідає вимогам законодавства України, «оскільки містить інформацію, яка пропагує ідеологію фашизму (нацизму, расизму), розпалює національну та релігійну ворожнечу, принижує та ображає єврейську націю та інші нації за національною ознакою». Конкретним виданням, на яке наклали заборону, стала книга «Майн кампф» харківського видавництва «Світовид» від 2003 року. У Нацкомісію на неї «поскаржилося» управління у справах преси та інформації Житомирської облдержадміністрації.

Під арештом і без зарплатні

Під арештом і без зарплатні

Суддя іспанського портового міста Лас–Пальмас ухвалив рішення затримати російське судно «Атлантік Стар» з українсько–російським екіпажем, яке вже кілька місяців стоїть пришвартоване до молу «Королева Софія» в місцевому порту. Портовому керівництву наказано не випускати судно до тих пір, поки власник не виплатить морякам заборговану зарплатню. Моряки звернулися до президента Росії Дмитра Медведєва з проханням натиснути на санкт–петербурзького власника судна, аби той розрахувався з екіпажем, проте безрезультатно.

Стережися «маски»

Стережися «маски»

Статистику пограбувань у медичних пов’язках банківських установ «збагатила» НП у Жовтневому районі Запоріжжя. О 18.30 до філії «Індекс–банку» на перехресті вулиць Леніна й Грязнова увійшов незнайомець у кепці, темній куртці і... марлевій масці до очей. Обминувши з десяток осіб, він спокійно «продефілюва» операційною залою і, підійшовши до каси валютних операцій, спрямував на касира «предмет, схожий на пістолет». Гроші зловмисник отримав, відтак фізично ніхто з відвідувачів чи банківських працівників не постраждав.

Правосуддя «на мілині»

Правосуддя «на мілині»

Безпрецедентне явище у вітчизняній судовій системі: цілий судовий інститут, Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) ледь не припинив роботу через брак коштів. Таким чином адмінсуди опинилися на межі самоусунення від розгляду суперечок, пов’язаних із виборчим процесом, де ВАСУ виступає ключовою судовою інстанцією, яка виносить рішення з приводу визнання (невизнання) результатів виборів. Позавчора на офіційному сайті адміністративного суду навіть з’явилася заява про припинення судочинства «у зв’язку з відсутністю коштів на відправлення поштової кореспонденції, оплати послуг, закупівлі паперу та дисків». До останнього моменту, ствер­джують у судовій інстанції, адміністративний суд здійснював відправлення поштової кореспонденції в борг, який станом за жовтень становить 62 тисячі гривень. Ситуацію врятувала «Укрпошта», яка зрештою погодилася відправляти кореспонденцію ВАСУ за гарантійними зобов’язаннями.

Агресивна суміш

Агресивна суміш

Учора в українському інтернет–просторі з’явилася інформація з претензією на сенсаційність: усі жертви грипу на Буковині (22 особи віком від 20 до 40 років) померли не від пневмонії, як це вважалося раніше, а від загадкової хвороби під назвою «агресивний дистрес–синдром».

Він першим розповів світу про Голодомор

Він першим розповів світу про Голодомор

Як повідомляє «Євроньюз», у Кембріджі відкриється виставка щоденників британського журналіста Гарета Джонса, який одним із перших розповів світу про жахи масового голоду в радянській Україні в 1932—33 роках».

Всі статті рубрики