Хто в Криму Кислинський

13.11.2009

Останнім часом міліцейський Главк Криму цілеспрямовано «мочить» тутешніх чиновників і депутатів — оприлюднює досі не відомі сторінки їхньої бурхливої молодості чи піддає тотальному контролю достовірність вузівських кваліфікацій. По суті, у такий спосіб вирішується триєдине технологічне завдання — загалу демонструється міліцейська профпридатність, зверхникам зі стану політичних опонентів створюється певний дискомфорт і заодно «промиваються» електоральні мізки.

Першим до «чорного списку» правоохоронців, як ми вже повідомляли, потрапив найвпливовіший депутат парламенту Криму Олександр Мельник (авторитет на прізвисько «Меля»). Згодом черга дійшла до новоспеченого члена президії ВР Криму Сергія Козаченка, депутата Павла Йєна, посадовців Сімферопольської мерії тощо. І навіть досі мало відомий правозахисник Марк Бен–Наїм, якого місцеві «регіонали» використовують проти головного «подразника» — керівника ГУМВС в АРК Геннадія Москаля, не уникнув викривального «конвеєра».

А днями відомчий відділ громадських зв’язків зробив невеличкий «екскурс» у минуле першого представника урядової команди — міністра курортів і туризму Автономії Андрія Сумцова. Виявляється, до 1999 року, себто до того часу, коли проти майбутнього міністра у Луцькому райвідділі міліції ще не порушували кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 103 Кримінального кодексу України («навмисне нанесення тяжких чи середньої важкості ушкоджень»), він носив прізвище Жидік. А крамола курортного міністра в іншому — він поєднує держслужбу з комерційною діяльністю. Зокрема правоохоронці розкопали, що Сумцов підробляє директором і водночас бухгалтером фірми, що обслуговує Алуштинське кооперативне підприємство »Альпійське село».

Нині, як повідомили «УМ» у відділі громадських зв’язків ГУМВС, «триває робота» і щодо перевірки освітнього рівня Сумцова–Жидіка, який став міністром за квотою партії Наталі Вітренко. Адже до 19 січня 2009 року на офіційному сайті Верховної Ради АРК він «висів» зі шкільним атестатом , а буквально через кілька днів — із кваліфікацією магістра права і дипломом випускника юрфаку КНУ ім. Шевченка.