Опустити завісу

Опустити завісу

Першим здався білоруський гурт «Ляпис Трубецкой», який сьогодні мав презентувати у столичному клубі «Бінго» свій новий альбом «Кульпросвет». Але у зв’язку з «політично–епідеміологічною ситуацією в Україні» презентацію вирішено перенести на 11 грудня. Так само в «Бінго» повідомили про перенесення концертів Дельфіна (8 листопада) та Люмена (19 листопада) на лютий–березень 2010 року. Адміністратори закладу повідомляють, що перенесення виступів спричинене панікою серед населення: мовляв, люди просто перестали купувати квитки, й організатори вирішили не наражатися на пусті зали. Станом на учорашній вечір епідеміологічна паніка охопила ще не всі розважальні заклади Києва. Приміром, у клубах «44» та Docker Pub заплановані вечірні виступи у графіку стоять. Mead Heads XL та «Брати Карамазови» (Docker Pub) хвороби не бояться. А от «Тартак» переніс свій виступ у «44» з початку листопада на кінець місяця. Адміністрації закладів рекомендують уточнювати інформацію щодня по телефону, позаяк якщо вийде відповідне розпорядження міської влади, клуби слухняно закриються у зв’язку з «епідеміологічною ситуацією».

Книга і грип

Книга і грип

Із 5 по 8 листопада в експоцентрі «Спортивний» відбудеться ХІІ Київський міжнародний книжковий ярмарок «Медвін: Книжковий світ — 2009». Едвін Задорожний, директор виставкової компанії «Медвін», каже, що до виставки готувалися цілий рік. За планами, вона мала бути однією з найкращих в історії книжкового ярмарку. «З ініціативи видавництв ми розробили велику розважальну, мистецько–культурну програму. План подій розробили до дрібниць, і тут за день до відкриття почалися раптові зміни не на нашу користь. Усі заходи, які мали привабити відвідувачів, змушені відмінити через епідеміологічну ситуацію. Від 30 жовтня 2009 року вийшов Указ Президента України та рішення Ради національної безпеки і оборони України «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху пандемічного грипу в Україні». Ми могли цього указу не виконувати, але видавництва запанікували і відмінили всі зустрічі», — пояснив Задорожний.

103 роки іспанської історії

103 роки іспанської історії

Франсіско Аяла був явищем для іспаномовного літературного та інтелектуального світу. Він — лауреат престижної премії Сервантеса та премії Принца Астурійського, що в Іспанії трактується як аналог Нобелівської премії. Письменник також був професором провідних університетів США.

Всі статті рубрики