Сила Божої комахи

Сила Божої комахи

Неподалік Києва, у мальовничому будаївському лісі, розмістився Боярський коледж екології і природних ресурсів. Перед головним входом коледжу віднедавна височіє пам’ятник Олексію Хомичу Андріяшеву, що понад 100 років тому заснував тут школу бджільництва. Саме біля цього пам’ятника кореспондент «УМ» зустрів Варвару Євменівну Кобу — людину, яка в 1951 закінчила цей заклад, але добру пам’ять про нього пронесла через усе життя. Варвара Євменівна просто фонтанує життям, дарма що розміняла вже дев’ятий десяток. Саме з таких людей складається ініціативна група випускників–ветеранів коледжу. На їхньому рахунку — вражаюча кількість цікавих і великих справ.

Відходи — на дороги

Відходи — на дороги

Мокрий сніг, що зненацька випав на Прикарпатті перед Покровою, та різке похолодання спричинили на дорогах чимало незручностей передусім водіям легковиків. Неприємний сюрприз погода піднесла вже в середині жовтня, а чого очікувати від зими в області, половина території якої — передгірська й гірська зони? Відтак із 28 жовтня почала діяти угода про співпрацю між Івано–Франківським облавтодором та заводом калійних добрив Калуського ВАТ «Оріана», реалізація якої додасть оптимізму водіям автотранспорту в зимовий період.

«Принесіть мені светр. Тут так холодно...»

«Принесіть мені светр. Тут так холодно...»

Цього тижня 36–річний лучанин Сергій став справжньою знаменитістю. До нього постійно їдуть журналісти, а він задоволено гріється у променях слави, що впала на нього так зненацька. Бо ще донедавна він був звичайнісіньким міським волоцюгою, який не мав ані даху над головою, ані копійчини зайвої у кишені. Грошей немає і зараз, зате слави не позичати. Та для цього потрібно було... померти.

Всі статті рубрики