РАХУНКОВА ПАЛАТА

23.10.2009

280 мільйонів євро
допомоги надасть своїм виробникам молока Європейський Союз у наступному році. За словами комісара ЄС з питань сільського господарства та сільського розвитку Маріанни Фішер–Буль, цього вимагають виробники молока, скаржачись на падіння цін на їхню продукцію. З 2007 року до середини липня нинішнього року ціна за один літр молока в Європі зменшилася з 0,30—0,40 до 0,21—0,24 євро, констатують у Єврокомісії.

 

151 мільйон євро
коштувало Франції головування у Європейському Союзі протягом липня–грудня минулого року. За словами голови фінансового комітету Сенату Франції Жана Артюі, дослідження встановило, що видатки країни перевищили середні видатки на головування в ЄС, однак були на 28 мільйонів євро менше запланованих. Загалом, зазначив пан Артюі, вартість головування традиційно становить 70 мільйонів євро, однак великі держави зазвичай витрачають значно більше грошей.

 

330 тисяч китайців
має намір переселити влада КНР із районів, де реалізується проект повороту річок, течію яких хочуть спрямувати з півдня на засушливу північ країни. Зокрема, переселять мешканців центральних провінцій Хенань і Хубей, яким влада обіцяє покращити умови проживання на нових місцях, а також дати непогану грошову компенсацію. Загалом вартість проекту — 60 мільярдів доларів. Планують спорудити мережі каналів — Східний, Центральний і Західний, які впродовж 50—60 років мають забезпечити зміну русла найбільшої річки Євразії — Янцзи, а також річок Хуайхе, Хуанхе і Хайхе.

 

666 злочинів
у сфері порноіндустрії викрили протягом цього року українські правоохоронці. Йдеться про ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів. Окрім цього, констатують у МВС України, правоохоронці припинили діяльність міжнародного злочинного угруповання, учасники якого кілька років виготовляли та розповсюджували через інтернет відеофільми порнографічного характеру, зйомки яких вели майже у всіх країнах Європи, східної Азії та на курортах Африканського континенту.

 

90 відсотків поляків
вважають корупцію в країні серйозною проблемою. Утім лише 16% громадян сусідньої держави визнали, що намагалися дати або взяти хабар. 15% поляків зазначають, що їм відомі імена тих, хто бере хабарі. Серед професій, які поляки занесли в категорію найбільш корумпованих, — політики, лікарі, прокурори, представники місцевих та центральних органів влади та судді.

Польща посідає 28 місце за рівнем корупції у Європейському Союзі, випереджаючи Болгарію та Румунію.

 

84 відсотки українців
готові взяти участь у виборах Президента країни 17 січня. Згідно з результатами соціологічного дослідження, проведеного Українським інститутом соціальних досліджень ім. Олександра Яременка та центром «Соціальний моніторинг», 56% наших співвітчизників зазначили, що однозначно підуть голосувати, а 28% припускають, що, швидше, підуть на виборчі дільниці, ніж не підуть. 4% респондентів заявили, що не голосуватимуть, а 3% — швидше, не підуть голосувати. Не визначилися наразі 8 відсотків опитаних.

 

70 відсотків українців
задоволені якістю наданих житлово–комунальних послуг. За словами керівника Центру соціальних технологій «Соціополіс» Сергія Литвинова, результати соціологічного дослідження свідчать, що тільки кожен четвертий наш співвітчизник вважає якість ЖКП задовільною, 5% — досить високою. А директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала виокремив три складові в житлово–комунальній галузі, якими незадоволені наші громадяни: погана якість послуг, невідповідність тарифів якості послуг, а також незадовільний стан під’їздів і прибудинкових територій.

 

17 відсотків дітей

України готові переслати свої фотографії незнайомцям в інтернеті. За результатами Всеукраїнського соціологічного дослідження «Знання та ставлення українців до питання безпеки дітей в інтернеті», проведеного Інститутом соціології НАН України, стільки ж дітей не бачать нічого поганого в тому, щоб, окрім фотографії, повідомити про себе та про свою родину, зокрема, місце проживання, професію та графік роботи батьків, наявність у будинку коштовних речей тощо. При цьому неповнолітні, як правило, не задумуються, навіщо незнайомцям така інформація. Ще 22% дітей зазначили, що періодично заходять на сайти для дорослих, а 28%, побачивши в інтернеті рекламу алкоголю або тютюну, хоч раз пробували придбати шкідливу продукцію.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>