Під Замковою горою

Під Замковою горою

У суботу в Чигирині урочисто відзначили 360–річчя утворення Української козацької держави. У 1648—1660 роках це містечко було першою гетьманською столицею. В ту пору Чигирин по праву вважали важливим політичним та військовим центром України. Тут були навіть посольства інших держав.

А ми до вас із ордером!

А ми до вас із ордером!

Про це вчора повідомив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. «Справа щодо звинувачення у розтлінні двох неповнолітніх перебуває в активній стадії слідчо–оперативних дій. Можу лише повідомити — відбулися обшуки. Друга частина обшуків зараз відбувається з 6–ї години ранку. Відбулося відтворення подій, а також кілька допитів. Заплановані ще допити. Справа рухається так, як належить рухатися за Кримінально–процесуальним кодексом. Більше ніяких деталей про хід слідства я давати не буду», — цитує міністра УНІАН. Юрій Луценко не уточнив, у кого саме з фігурантів справи відбулися обшуки.

Люди билися за звірів

Люди билися за звірів

Київський зоопарк — знову в епіцентрі містечкового скандалу: заплановане на вихідні святкування його сторіччя дещо вийшло за межі веселого «фесту». На території закладу було побито двох його працівників — Сергія Григор’єва та Ігоря Марійчука. Чоловіки готували плакати з написом «Берзіну — геть!» (Світлана Берзіна — директор. — Авт.) і збирались приєднатися до групи колег, які також мали намір висловити своє ставлення до керівництва.

У холодну осінь 2009–го

У холодну осінь 2009–го

Звістка про кончину 82–річного актора, народного артиста РРФСР, надійшла одразу, в день його смерті — 17 жовтня. Як повідомляє РІА «Новості», Володимир Кашпур довго й важко хворів. Прощання з актором відбудеться с­ьогодні вранці у театрі ім. Чехова в Москві.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Бешкетник, трієчник, революціонер!

Бешкетник, трієчник, революціонер!

На ювілей рідної харківської школи Леонід Черновецький прибув уже під завісу урочистостей, але від цього візит найпочеснішого гостя заходу не став менш яскравим. Виявляється, і через сорок років після випуску у теперішньому педагогічному ліцеї, а тоді просто — СШ №4, Черновецького пам’ятають як складного, але неординарного учня. Власне, це була єдина школа, з якої Льоню Черновецького не вигнали за низькі оцінки й погану поведінку. А все тому, що саме в її стінах уперше в Радянському Союзі почали впроваджувати розроблену харківськими педагогами та психологами теорію розвиваючого навчання. Головний принцип методу — спілкування зі школярами у формі діалогу. «Я навчався у багатьох школах, тому що за погану поведінку мене звідусіль виганяли, — зізнався розчулений мер Києва. — А коли прийшов сюди, то потрапив в атмосферу доброти».

Комунякам — «зелене світло», патріотам — буцегарні

Комунякам — «зелене світло», патріотам — буцегарні

Минулими вихідними у багатьох містах відбулися акції, присвячені річниці створення Української повстанської армії та роковинам загибелі Степана Бандери. Найрезонанснішими стали події у Запоріжжі та Донецьку, де прихильники різних ідеологій не тільки побилися, а й... стріляли

Всі статті рубрики