«Здрастуй, Папа!»

«Здрастуй, Папа!»

Юлія Тимошенко вчора у Ватикані зустрілася з Папою Римським Бенедиктом ХVІ. Глава уряду подякувала Його Святості за аудієнцію, а далі вони спілкувалися аж півтори години віч–на–віч у приватній Папській бібліотеці.

Готуйтеся: післязавтра — вибори!

Готуйтеся: післязавтра — вибори!

От і починається. У понеділок в Україні офіційно стартує виборча кампанія. Бажаючі можуть висуватися кандидатами в президенти і наступного ж дня після реєстрації в Центрвиборчкомі матимуть право розпочати виборчу кампанію. Звичайно, для цього треба виконати низку умов. Ключова з них — внести заставу в сумі 2,5 мільйона гривень. Підписів збирати не треба: зміни до закону про вибори Президента позбавили кандидатів такої мороки.

Треба ховатися ще

Треба ховатися ще

Лише зараз громадськості стало відомо, що ще тиждень тому Печерський суд Києва скасував постанову про порушення кримінальної справи проти колишнього заступника голови СБУ Тиберія Дурдинця, що нині переховується від слідства, через що був оголошений у міжнародний розшук. Відтак кримінальну справу проти пана Дурдинця було закрито, адже суддя Сергій Вовк не визнав доводів Генпрокуратури, чиї представники наполягали на кримінальному покаранні для високопоставленого силовика за незаконне перебування на посаді.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Вишиванка для Пісяючого хлопчика

Вишиванка для Пісяючого хлопчика

«Ми вітаємо незалежну Україну в Європі». «Бельгія дуже високо цінує Президента Ющенка за те, що він робить, щоб зблизити Україну з Європою». «Україна — незалежна, демократична і європейська держава». Такими словами главу Української держави під час дводенного візиту до Брюсселя вітав чи не кожен високопоставлений співрозмовник. Це при тому, що досі Бельгію зараховували до числа євроскептиків в сенсі європейських прагнень України. Мимоволі спадало на думку: якщо це — скептики, які ж тоді оптимісти?!

Звісно, на шляху України в Євросоюз та НАТО наразі видно більше перешкод, ніж сприятливих моментів. Але такі візити надихають і засвідчують: не настільки вже неприхильна до нас «стара Європа», як здається. Принаймні якщо йдеться про Брюссель.

Із першого в історії двосторонніх відносин офіційного візиту Президента України в Бельгію Віктор Ющенко повернувся не з перепусткою в Європейський Союз, але із запевненням у тому, що в прагненні здобути щасливий квиток ми маємо в Бельгії друга, а не скептика. З огляду на те, що у другому півріччі 2010–го бельгійці головуватимуть у ЄС, це таки позитив.

Всі статті рубрики