Треба ховатися ще

17.10.2009

Лише зараз громадськості стало відомо, що ще тиждень тому Печерський суд Києва скасував постанову про порушення кримінальної справи проти колишнього заступника голови СБУ Тиберія Дурдинця, що нині переховується від слідства, через що був оголошений у міжнародний розшук. Відтак кримінальну справу проти пана Дурдинця було закрито, адже суддя Сергій Вовк не визнав доводів Генпрокуратури, чиї представники наполягали на кримінальному покаранні для високопоставленого силовика за незаконне перебування на посаді.

Нагадаємо, що в лютому цього року Окружний адміністративний суд відсторонив Дурдинця з посади заступника голови СБУ, але він, усупереч рішенню Феміди, не залишав посаду аж до червня, поки його не звільнив Президент. Невиконання Дурдинцем судового рішення й стало офіційною причиною для порушення Генпрокуратурою кримінальної справи проти співробітника спецслужби навесні цього року. Тепер же справу закрито, через що деякі прихильники Дурдинця почали говорити про те, що він може з’являтися на людях, — мовляв, тепер він вже не в розшуку.

І з цим не погоджуються на Різницькій: за логікою слідчих, пан Дурдинець продовжує перебувати у міжнародному розшуку. Адже таке рішення (зняти з розшуку) суд ухвалити не може, воно перебуває в компетенції органів прокуратури. І взагалі, як повідомляє прес–служба ГПУ, вчора Генеральна прокуратура офіційно оскаржила вищезгадане рішення Печерського райсуду столиці щодо пана Дурдинця в Апеляційному адміністративному суді столиці. Відтак, Тиберію Дурдинцю — людині з кола Балоги — не залишається нічого, як і надалі переховуватися від слідства.