«Білий сніг на зеленому листі»

«Білий сніг на зеленому листі»

Буревії та сильні снігопади, які почалися позавчора, частково паралізували життя в Австрії, Німеччині, Швейцарії, Чехії, Словаччині та Польщі. Сніг із дощем падав тут і вчора. Особливо складна ситуація в горах Татрах, Карконошах та Альпах, де випало до 50 сантиметрів «білого пуху». Не краща ситуація і на рівнинах, де сильний вітер повалив на засніжені дороги ще й дерева, рекламні щити. Вітер був настільки сильним, що в околицях східнословацького міста Рожнява перекинув на дорозі чотири багатотонні вантажівки з причепами.

Добре ім’я ката народів

Добре ім’я ката народів

Басманний районний суд Моск­ви відмовив внукові Йосипа Сталіна — Євгенію Джугашвілі — у задоволенні позову до «Нової газети» про захист честі та гідності, повідомляє РІА «Новості». Суд зачитав лише результативну частину рішення, а мотиви будуть оприлюднені пізніше. Частина присутніх у залі засідання привітала рішення суду оплесками, а інша — вигуками «Ганьба!». Літні люди, послідовники Сталіна, з його портретами, які зібралися перед будівлею Басманного суду, гучно обурювалися цим вердиктом.

Нащадок імператорів хоче в президенти

Нащадок імператорів хоче в президенти

67–річний Ульріх Габсбург–Лотрінген хоче стати наступним президентом Австрії, але на перешкоді стала Конституція країни, яка забороняє нащадкам колишньої імператорської династії займати високі державні посади. Щоправда, в жилах цього політика з Партії зелених із землі Каринтія зовсім немає габсбурзької крові, бо він лише одружився з далекою родичкою імператора Франца Йосипа, але заборона, зафіксована в параграфі 60 Конституції, поширюється і на «сьому воду на киселі». Тому нащадки цісарського роду прагнуть змінити Конституцію. Ульріх Габсбург–Лотрінген вказує, що така норма Конституції застаріла (вона діє з часу падіння Австро–Угорської імперії 1918 року) і є порушенням принципу рівності громадян перед законом.

Дума не для обраних

Дума не для обраних

Учора всі три умовно–опозиційні (як їх називають політичні оглядачі) фракції Державної думи Росії залишили залу засідань на знак незгоди з фальсифікацією виборів, що пройшли 11 жовтня. Але перше засідання нового парламенту все–таки відбулося, адже прокремлівська «Єдина Росія» має конституційну більшість — 315 із 450 мандатів — для того щоб творити закони і самотужки.

Черевична кар’єра

Черевична кар’єра

Іракський журналіст, який здобув світову славу як «метальник черевиків із Багдада», позавчора прибув до Швейцарії за туристичною візою. Мунтазер аль–Заїді прилетів до Женеви авіарейсом з Бейрута в супроводі свого брата, повідомляє інтернет–портал swissinfo.ch. Заїді, якого у вересні було звільнено з іракської в’язиці, де він відбував термін за «замах» на Джорджа Буша, отримав туристичну візу минулого тижня.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Битва режисерів

Битва режисерів

Голлівудський режисер Ренні Харлін, що зняв знамениті «Міцний горішок–2» з Брюсом Віллісом та «Скелелаз» із Сільвестром Сталлоне, працює над новим творінням — американець прилетів до Грузії на зйомки художнього фільму про війну Грузії з Росією у серпні 2008 року. «Коли кілька тижнів тому я отримав сценарій, то зрозумів — це те, що було мені так необхідно: чудова людська історія з трагічними та серйозними обертонами, — зізнався Харлін в інтерв’ю американському виданню Variety. — Це чудова можливість об’єктивно розказати історію про складний конфлікт і при цьому зробити серйозну антивоєнну заяву». Режисер одразу зазначив, що фільм — не про політику: «Він не буде антиросійським, антигрузинським або антиамериканським. Це фільм проти війни».

Всі статті рубрики