Неука на вихід?

14.10.2009

Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко вніс Президентові подання із проханням звільнити з посади заступника СБУ Андрія Кислинського, якого звинувачують у фальшуванні диплома про вищу освіту. Про це повідомила агенція УНІАН, посилаючись на власні джерела.

Цю інформацію підтвердив голова парламентського Комітету з питань національної безпеки та оборони Анатолій Гриценко. Він додав, що, окрім звільнення Кислинського, вимагає передати прокуратурі «матеріали про підробку документів, аби відносно Кислинського була порушена кримінальна справа».

Напередодні з проханням звільнити Кислинського виступила громадська рада при СБУ. Члени ради вважають, що чиновника слід звільнити «з метою збереження репутації Служби та подальшого неупередженого розслідування обставин».

Нагадаємо, напередодні міністр освіти Іван Вакарчук підтвердив, що екс–заступник голови секретаріату Президента, а нині — заступник голови СБУ у вказані в дипломі роки не вчився на істфаці Київського нацуніверситету.

Сам Андрій Кислинський у інтерв’ю «Коммєрсанту» переконує: «Я дійсно навчався в університеті ім. Шевченка з 1995 по 2000 рік, причому по 1997 рік — на стаціонарі, а потім перевівся на заочне відділення. У минулу п’ятницю один із заступників міністра освіти в особистій бесіді підтвердив мені, що мій диплом дійсно числиться в їхній базі». Причиною його переслідування чиновник назвав звинувачення на адресу Юлії Тимошенко в державній зраді, зроблене ним рік тому.