Економіка для простих людей

Економіка для простих людей

Учора було оголошено, що премія Шведського Центрального банку за економічні науки в пам’ять про Альфреда Нобеля (така офіційна назва Нобелівської премії з економіки) за 2009 рік дісталася двом американським ученим — Елінор Остром та Оліверу Вільямсону. 76–річну Остром, яка працює в університеті штату Індіана, відзначено «за аналіз економічного управління, особливо громадами». 77–річного Вільямсона, співробітника Каліфорнійського університету в Берклі, нагороджено «за аналіз економічного управління, особливо в рамках діяльності фірм». Нобелівську премію з економіки було засновано 1969 році. За 40 років нею нагороджено 62 учених, але Елінор Остром стала першою жінкою–лауреатом.

Їх знову партія веде

Їх знову партія веде

Минулої неділі в більш ніж 70 регіонах Росії відбулися вибори до місцевих органів влади. Головними політичними гравцями були кремлівська партія «Єдина Росія» та комуністи, ЛДПР, «Справедлива Росія» і «Патріоти Росії», які також незаперечно підтримують Кремль. Рідкі лави опозиції на виборах репрезентувала права партія «Яблуко».

Тільки–но висохло чорнило...

Тільки–но висохло чорнило...

Минулої суботи глави Туреччини і Вірменії за посередництва Швейцарії підписали історичну угоду про відновлення дипломатичних відносин. На урочистості в Цюріху були присутні держсекретар США Хілларі Клінтон, глава дипломатії ЄС Хав’єр Солана, міністри закордонних справ Франції Бернар Кушнер та Росії Сергій Лавров. Угода, якою, зокрема, перед­бачається відкриття вірмено–турецького кордону, ще повинна бути ратифікована парламентами обох країн.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики