Сусіди, давайте жити дружно!

Сусіди, давайте жити дружно!

Два роки тому «Україна молода» вже писала про складну криміногенну ситуацію, яка склалася в найбільшому селі Перечинського району на Закарпатті (див. номер за 7 грудня 2007 р.). Незаконні вирубування лісу тут сягнули катастрофічних розмірів. Після нашої публікації прокуратура зафіксувала їх на сотні тисяч гривень. Майже всі вони, як свідчать протоколи про затримання, здійснені волохами — мешканцями села, які живуть табором, мов цигани. До речі, волохи і цигани складають третину села. Селянам жити з такими сусідами вкрай важко...

А у нас — біогаз

А у нас — біогаз

Ідеться про міське сміттєзвалище на Деївській горі, де днями міністр житлово–комунального господарства Олексій Кучеренко, голова облдержадміністрації Валерій Асадчев, мер Кременчука Микола Глухов та представники німецької компанії «ХААЗЕ» запалили факел над першою пробуреною тут свердловиною з видобутку біогазу. Звісно, «викресати» такий вогник не було самоціллю.

Арматура й наручники стали експонатами

Арматура й наручники стали експонатами

Шматки арматури, кастети, балончики з газом, пластикові наручники, каміння, гільзи та велика кількість фотографій — відтепер ці предмети прикрашають одну з експозицій музею, що відкрився на коньячному заводі «Таврія». Приурочили відкриття до 80–річчя з дня заснування новокаховського підприємства. Директор музею Анатолій Яковлєв протягом тривалого часу збирав раритетні матеріали, що пов’язані з історією «Таврії».

Самі собі дорожники

Самі собі дорожники

Молоді мешканці села Кочержинці, що в Уманському районі на Черкащині, вирішили самі зробити життя в селі комфортнішим. Не чекаючи на когось, вони почали ремонтувати сільські дороги власним коштом.«Уже залатали всю центральну вулицю, а це майже два кілометри шляху. Працюємо в неділю, буває, що й до двадцяти людей виходять на толоку. Цемент купуємо, а щебінь привозимо з дому», — розповідає «УМ» мешканець Кочержинців 27–річний Петро Хіміч.

Козацькі розваги

Козацькі розваги

До рук кореспондента «УМ» потрапив один цікавий документ: майже тригодинний аудіозапис напівтаємного збіговиська т. зв. отаманів «донського козацтва» Луганщини і невеличке текстове пояснення до нього. Як можна зрозуміти з почутого на плівці, панове отамани зібралися в Луганському ліцеї іноземних мов «погуторити» про об’єднання очолюваних ними організацій в єдину структуру. Попередня назва майбутнього парамілітарного утворення — «Луганський округ Всевеликого війська донського».

Всі статті рубрики