Самі собі дорожники

01.10.2009

Молоді мешканці села Кочержинці, що в Уманському районі на Черкащині, вирішили самі зробити життя в селі комфортнішим. Не чекаючи на когось, вони почали ремонтувати сільські дороги власним коштом.«Уже залатали всю центральну вулицю, а це майже два кілометри шляху. Працюємо в неділю, буває, що й до двадцяти людей виходять на толоку. Цемент купуємо, а щебінь привозимо з дому», — розповідає «УМ» мешканець Кочержинців 27–річний Петро Хіміч.

Петро хоч і працює в Умані, але за рідне село переживає. Тому він і став одним з ініціаторів сільської дорожньої толоки. Каже, колись сиділи в барі, розбалакалися про розбиті дороги. Хтось із хлопців запропонував взятися за цю роботу самотужки, раз у сільській раді бракує грошей. Адже в багатьох тепер є автомобілі. Скинулися на цемент і розпочали ремонтувати ями на асфальтному покритті.

Для збору коштів повісили дві скриньки в місцевих барах. Уже назбирали дві тисячі гривень. У спільну скарбницю кидають кошти навіть ті жителі села, у кого й транспорту немає.

«Хочеться гордитися своїм селом і щоб затишно в ньому було всім», — каже Петро Хіміч. Після закінчення ремонту вулиць молоді люди Кочержинців планують узятися за освітлення вулиць.