Круте піке

Круте піке

«У плані валютного курсу вересень видався стабільним: це перший із травня 2009 року місяць, коли долар не зростав», — відзначив керівник аналітичного відділу Forex Club Микола Івченко. При цьому економічних причин для низького курсу долара немає, переконують фінансові експерти. По–перше, в серпні спостерігався дефіцит зовнішньоторговельного балансу, що мусило б сприяти саме зростанню, а не падінню валюти. Окрім того, Нацбанк, який збивав зростання «зелені» за допомогою інтервенцій, минулого тижня навіть не брав участі в торгах.

Третім будеш?

Третім будеш?

Довкола київських тарифів — імітація активності. Позавчора пізно ввечері відбулося перше засідання суду за позовом Блоку Кличка до міської влади. «Кличкісти» вимагають скасувати нові ціни на житлово–комунальні послуги, однак про те, як непросто відстояти в суді позиції саме з «тарифного» питання, «УМ» писала ще минулого тижня. Утім спочатку здавалося, що «все йде добре», розповіла в коментарях нашому виданню представниця Блоку Наталія Новак. Суд слухав позивача, вивчав документи... Але перед закриттям першого дня слухань з’явились юристи «Київенерго» з вимогою долучити підприєм­ство до процесу як третю сторону. Тож засідання перенесли на 8 жовтня.

Небезпечні ігри з атомом

Небезпечні ігри з атомом

Збиток, нанесений економіці країни через цю надзвичайну подію на АЕС, склав понад 45 мільйонів гривень. Як стало відомо «УМ», спочатку правоохоронці розглядали дві версії події: диверсія та недбале виконання своїх обов’язків співробітниками атомної станції. Енергоблок №2 Південноукраїнської АЕС зупинився після того, як спрацювала система аварійного захисту зі зниження тиску в першому контурі енергоблока.

Пенсія — до лампочки

Пенсія — до лампочки

Представники малого бізнесу, які здійснюють страхові внески за спрощеною системою — єдиним податком, не збираються сплачувати підвищений урядом пенсійний збір. Ще в травні, коли Кабмін ухвалив рішення щомісяця додатково стягувати з бізнесменів зайву сотню гривень до Пенсійного фонду, близько 2000 приватних підприємців подали позови до окружного адмінсуду Києва — і той днями задовольнив їхні вимоги, визнавши нечинною постанову уряду.

«Я» закоптилося

«Я» закоптилося

30 вересня вночі у Києві на Подолі було підпалено арт–центр «Я Галерея», власником і куратором якого є Павло Гудімов. Приблизно о третій ночі ввімкнулася сигналізація. Хто міг — відразу примчав на місце події. Павло прибув одним із перших, бо мешкає неподалік від арт–центру. Як з’ясувалося, у приміщення «Я Галереї» зловмисники закинули пляшку із займистою рідиною. Повністю згоріла кухня, туалет і другий поверх. Основна зала закоптилася. Пожежникам удалося врятувати склад, де зберігається колекція арт–центру і картини з виставки, котра проходила в галереї. Постраждала одна робота з експозиції і велика частина мистецької бібліотеки. Значної матеріальної шкоди зазнали не стільки твори мистецтва, скільки приміщення.

Дощ замовляли?

Дощ замовляли?

Українців уже кілька днів поспіль проймають дрижаки. «Прийшла справжня осінь!» — сумно констатують теплолюби, витягаючи з шаф теплі осінні светри. І справді, цими днями, схоже, доведеться остаточно розпрощатись із літом. Учора денна температура в столиці ледь «дотягувала» до + 15, а сьогодні вночі всю Україну вкрили перші заморозки — нічна температура впала до одного градуса тепла.

«Країна позик»

«Країна позик»

Міліція спільно з прокуратурою посадила до каталажки голову правління найскандальніших місцевих кредитних спілок «Імперія» та «Експресія» — Любов Тертицю. Вона остання з «кредитних могікан», котру черкаські правоохоронці довгенько вистежували і, нарешті, взяли під варту. Разом із Тертицею «сіли» ще два її співробітники. Проти них прокуратура Черкаської області порушила кримінальну справу за фактом привласнення людських грошей у сумі 13 мільйонів гривень. Водночас ошукані вкладники стверджують, що ці дві спілки «нагріли» їх аж на 60 мільйонів. Але через відсутність бухгалтерських документів слідчим поки що важко встановити точну суму привласнених коштів.

Справа є, підозрюваного немає

Справа є, підозрюваного немає

Слідчі прокуратури, які розкривають убивство прокурора Таращанського району Київщини, схиляються до версії про вбивство з особистих мотивів або ж на ґрунті помсти. Втім хід розслідування може затягнутися через «безпідставне зникнення» одного з основних фігурантів у кримінальній справі — місцевого підприємця, добре знайомого з родиною Мруків, товариша дружини загиблого. Про це повідомляє «Сьогодні» з посиланням на неофіційні джерела в правоохоронних органах.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Покинув Землю назавжди

Покинув Землю назавжди

Він не дожив до свого дня народження всього тиждень — 5 жовтня Павло Попович відсвяткував би своє 79–річчя. Він навмисне втік із гамірної Москви до Криму. Тут, в одному з гурзуфських санаторіїв, планував відпочити і підлікуватися. Але в ніч на середу серце космонавта зупинилося. Як повідомляє УНІАН, Павло Попович помер від інсульту на руках лікарів.

Всі статті рубрики