Родинним колом

Родинним колом

П’яте командне місце посіли наші чоловіки — борці вільного стилю на чемпіонаті світу в Хернінгу, задовольнившись двома бронзовими відзнаками. Попереду українців розташувалися збірні Росії, Азербайджану, Ірану та Туреччини. Позавчора чоловіча частина турніру завершилася змаганнями в ваговій категорії до 74 кг.

Надкусили

Надкусили

Хоча київські і харківські фанати вважаються у вітчизняному футболі чи не найзлішими ворогами, більшість динамівських уболівальників позавчора ввечері переживали за «Металіст». Адже, якби слобожанці в перенесеній зустрічі п’ятого туру не програли «Шахтарю», «біло–сині» ставали б одноосібними лідерами. Якби ж перемогли гості, в турнірній таблиці запанувало б двовладдя. І «металісти» таки зробили подарунок столичним опонентам.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Георгій Зантарая: Від життя все треба брати по максимуму

Георгій Зантарая: Від життя все треба брати по максимуму

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Нинішній рік можна сміливо назвати найкращим у спортивній кар’єрі 21–річного вихованця київської СДЮШОР «Юний спартаківець» Георгія Зантарая. У квітні на чемпіонаті Європи із дзюдо у Тбілісі український грузин став срібним призером у ваговій категорії до 60 кг. А вже через чотири місяці в Роттердамі Георгій здобув історичну перемогу — став першим нашим володарем «золота» чемпіонату світу. Проте найбільше вразила не сама перемога, а те, як вона була здобута. Сутички дзюдоїстів зазвичай тривають п’ять хвилин. Георгій же всі шість виходів на татамі завершував достроково! У фіналі киянин переміг японця Хіроакі Хіраоку всього за одну хвилину і дев’ять секунд. Тож цілком заслужено НОК кілька днів тому вручив цьому дзюдоїсту приз найкращого спортсмена серпня.

Утім нелегким був шлях до тріумфу. Після того як Георгія в останній момент не взяли на Олімпіаду до Пекіна, він міг залишити спорт. Але Зантарая — не тільки борець на татамі, а й справжній боєць у житті. І світове «золото» — це тільки початок. Мрій у нашого героя ще багато.

Всі статті рубрики