РАХУНКОВА ПАЛАТА

25.09.2009

400 мільйонів доларів

виділив Україні Світовий банк на підтримку банківського сектору. За повідомленням ІТАР–ТАКС, у рамках цієї програми наша держава отримає дві позики. Першу спрямують на відновлення стабільності банківського сектору в умовах кризи. А кошти, які залишаться, витратять на реструктуризацію сектору і зміцнення юридичної бази. У повідомленні СБ, яке наводить ІТАР–ТАКС, також наголошується, що важливим елементом цієї програми є забезпечення прозорості, що гарантує рекапіталізацію банків за участю приватного капіталу.

 

430 тисяч гектарів лісу

планує висадити до 2015 року Державний комітет лісового господарства. Як повідомив керівник Комітету Микола Тимошенко, цьогоріч лісники висадили більше 70 гектарів лісу, що значно більше, ніж попереднього року. А вже до 2040 року Держкомлісгосп ставить завдання посадити 2 мільйони 300 тисяч гектарів лісових насаджень. Микола Тимошенко також зазначив, що з початку року в умовах фінансової кризи прибутково спрацювали дві галузі, в тому числі — лісова.

 

425 тисяч українців

вживають ін’єкційні наркотики, причому третина з них — жінки. За даними голови правління ВГО «Асоціація учасників замісної терапії України» Ольги Бєляєвої, нині в нашій державі майже 900 жінок є учасниками програм замісної терапії. А директор Департаменту комунікації, політики та адвокації Всеукраїнської мережі Дмитро Шерембей зазначив, що впровадження замісної терапії свідчить про гуманність української влади, яка лікує своїх громадян, а не займається їхнім переслідуванням.

 

400 тисяч гривень

витратив Дніпропетровськ на встановлення камер відеоспостереження у сквері біля новозбудованого стадіону «Дніпро арена». За повідомленням прес–служби міського голови Дніпропетровська, засоби відеоспостереження зафіксовані на висоті восьми метрів і оснащені «антивандальним» захистом. Пульти управління камер перебуватимуть у міському управлінні міліції, звідки правоохоронці можуть розвернути пристрій стеження на 360 градусів і наблизити зображення. У прес–службі також додали, що до кінця цього року влада встановить ще вісімнадцять камер.

 

500 водійських посвідчень

вилучили співробітники Державтоінспекції у Донецькій області за керування транспортними засобами у нетверезому стані. Водночас, як зазначив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, попри це показник притягнення до відповідальності таких порушників залишається вкрай низьким. Очільник МВС обурився, що лише один із десяти п’яних за кермом одержує рішення суду. Відтак закликав Феміду дотримуватися більш принципової позиції при розгляді справ таких порушників.

 

400 тонн золота

продасть Міжнародний валютний фонд зі своїх запасів, щоб на виручені кошти створити додаткові можливості для надання позик бідним країнам. Згідно з заявою, зробленою МВФ після засідання Виконавчої ради у Вашингтоні, яку наводить радіо «Бі–Бі–Сі», фонд продаватиме свої золотовалютні резерви поступово, щоб не порушувати ціну на світовому ринку. А директор–розпорядник МВФ Домінік Стросс–Кан додав, що продаж золота стабілізує фінансове становище організації на довгострокову перспективу.

 

80 відсотків росіян

змушені економити через кризу. Такі дані соціологічного опитування наводить Всеросійський центр вивчення громадської думки. 48% опитаних також уточнили, що змушені економити буквально на всіх покупках, тоді як 35% зазначили, що економлять лише на окремих групах товарів. При цьому 16% росіян відповіли, що можуть, як і раніше, дозволити собі придбати будь–який товар. А 1% не зміг відповісти на це питання.

 

6 грантів

українським бібліотекам на відкриття безкоштовних центрів інтернету за програмою «Інтернет для читачів публічних бібліотек» надало у вересні Посольство Сполучених Штатів Америки в Україні. За повідомленням Відділу преси, освіти і культури американської амбасади, мета програми — підтримка доступу громадян України до інформації, що є наріжним каменем демократії. З початку 2001 року уряд США виділив уже 1,5 мільйона доларів на покращення доступу громадян України до мережі інтернет у публічних бібліотеках.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>