Цвях програми

Цвях програми

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Ковальська справа у Донецьку завжди була у пошані, й не випадково, що одним із його символів є пальма Мерцалова, знаменита тим, що майстер викував її із цільного шматка залізничної рейки. Майстри молота й ковадла — нащадки давньої і шанованої професії — не перевелися і в наші дні. А переконатися в цьому на власні очі могли жителі і гості Донецька. Парк кованих фігур, улюблене місце відпочинку донеччан, на минулих вихідних наповнився дзвоном молотків і ковалень — саме тут проходив 11–й Міжнародний фестиваль ковальської майстерності «Парк кованих фігур 2009».

Ех, яблучка!

Ех, яблучка!

Біда до фермера Миколи Олійника з села Шевченкове Звенигородського району впала з неба. Черкаський льотчик сільськогосподарської авіації обробляв поруч із селом поле соняшнику, а коли летів над Шевченковим, то забув закрити форсунки й покропив хімічним препаратом «Реглон супер» посадку біля села, людські городи та яблуневий сад. Очевидці розповідають, що отрута з неба, наче дощ, капала й на голови селян, котрі навіть не додумалися поховатися в хати.

Сміття чекає на парламент

Сміття чекає на парламент

Сміттєвий контейнер біля під’їзду багатоповерхівки автора цих рядків на одному з житлових масивів Тернополя постійно переповнений, з нього сочиться на землю смердюча рідина. Купа поліетиленових мішків з побутовими відходами весь час стоїть у господарському приміщенні, куди виходить труба сміттєпроводу. На сходових клітках всередині будинку від цього самого сміттєпроводу важкий запах. Тижнів два тому на дверях під’їздів з’явилось оголошення, що сміттєпроводи тимчасово заварять, але, видно, ще руки не дійшли. Подібна ситуація зараз у всьому місті. Почастішали випадки забивання каналізаційних стоків, бо люди умудряються скидати сміття туди. Час від часу контейнери біля будинків випорожнюють, але при нерегулярному вивозі сміття навколо накопичується стільки, що двірники одразу ж знову наповнюють їх.

Всі статті рубрики