За маму, за тата...

12.09.2009
За маму, за тата...

Діти з Уланова потруїлися вдома? (Фото з сайту www.mamaclub.com.ua.)

10 вересня до інфекційного відділення Хмільницької центральної районної лікарні один за одним потрапили дев’ятеро зовсім маленьких пацієнтів віком від двох до чотирьох років з харчовим отруєнням. Усі малюки — вихованці дитячого садка села Уланів. Як повідомили «УМ» у прес–службі Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, на вчорашній ранок троє дітей перебували у стані середнього ступеня важкості, а шестеро малят — легкого.

А у Хмільницькій райлікарні розповіли, що сімох дітей днями виписуватимуть додому. Варто лише дочекатися результатів лабораторних досліджень.

Тим часом «УМ» удалось поспілкуватися з завідувачкою уланівського дитсадка Клавдією Соколенко. Що стало причиною отруєння вихованців, Клавдія Борисівна не знає. «Батьки кажуть, що дітям стало зле вже о десятій вечора у середу, — розповіла завідувачка дитсадка. — Одній дитині давали вдома їсти помідори, інші теж щось їли... Важко сьогодні сказати, чим вони отруїлись».

У Хмільницькій районній санепідемстанції здивовані. Кажуть, це один із найкращих дитсадків району, і там ніколи не спостерігали антисанітарних умов. «Це не надзвичайна ситуація, повторних випадків отруєння немає, — запевнила «УМ» завідувачка епідвідділом Алла Чорна. — Чим отруїлись діти, стане відомо вже в понеділок». Цього ж дня відновить роботу й дитсадок, який закрили на перевірку.