У пошуках точки опори. Фортечної

У пошуках точки опори. Фортечної

Позавчора територію Пнівського замку, розташованого неподалік райцентру Надвірна, заполонили чиновники різного рангу на чолі з заступником голови Івано–Франківської облдержадміністрації Василем Гладієм. Сюди зі службових кабінетів їх покликав аварійний стан п’ятої вежі Пнівського зам­ку — об’єкту культурної спадщини національного значення. Упродовж останнього десятиліття споруди замку, зважаючи на хронічну нестачу коштів, рекон­струювалися як мокре горить, а минулорічна руйнівна повінь додала ще й нових клопотів — води розбурханого потоку Підзамче підмили схил, на якому вивищується п’ята вежа.

Вогонь затанцював

Вогонь затанцював

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Очевидно, вибухи із застосуванням піротехнічних засобів для донеччан стають звичним явищем і ризикують перерости у традицію.

Справа двірників

Справа двірників

Як далеко сягнули метастази корупції, продемонстрували прикарпатські співробітники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю, викривши у хабарництві керівника одного з комунальних підприємств Снятинського району.

Лазню викликали?

Лазню викликали?

Оригінальна лазня віднедавна працює в Черкасах. Замовити її можна навіть до себе додому, адже вона — на колесах. «Змайстрував» її місцевий житель Олег Сластіон. «Ми компанією часто відпочиваємо на природі. Там і прийшла в голову ідея, що непогано було б на березі попаритися з березовим віничком, а тоді шубовснути у холодну воду», — розповідає власник мобільної лазні.

Комп’ютер замість ґрат

Комп’ютер замість ґрат

В уяві багатьох сучасні приймальники–розподільники для дітей (ПРД) малюються такими собі суворими закладами з міцними ґратами на вікнах, непривітними вихователями і загалом аскетичним облаштуванням «казенних квартир» для юних правопорушників. Насправді ж усе це — картинки з минулого. Адже нині МВС реалізує стратегію на доведення цих установ до цивілізованих норм з максимальним нівелюванням атрибутів карального змісту, що справляють на «важкого» підлітка лише гнітюче враження. Утім аби це сталося якнайшвидше, потрібні законодавчі зміни та фінансування.

Погоріли на «Златогорі»

Погоріли на «Златогорі»

«На гарячому» попалися підприємці, котрі займалися виробництвом фальсифікованої горілки під відомою торговою маркою «Златогор». «Правоохоронцям не один день довелося слідкувати за цими «бізнесменами». Сьогодні завдяки професійним діям міліціонерів вдалося затримати два вантажні автомобілі, які перевозили фальсифіковану продукцію та спирт. Вилучено чотири тонни спирту і понад п’ять тисяч пляшок фальсифікованої горілки», — повідомила «УМ» речниця Черкаської обласної міліції Наталя Таран.

Всі статті рубрики