Вилуплені в Петрушках

05.09.2009

Новий сучасний інкубатор, в якому щороку вилуплюватимуться 32 мільйони курчат–бройлерів, збудовано в селі Петрушки Корсунь–Шевченківського району Черкаської області. «Відкриття такого інкубатора — це не тільки додаткові робочі місця, а й 30 мільйонів гривень щорічних надходжень до районного та обласного бюджетів», — розповідає голова Корсунь–Шевченківської райдержадміністрації Іван Пустовіт. За його словами, інкубатор збудувала фірма «Текро», потужності якої розміщені в Чехії та Словаччині, інве­стувавши в район 13,5 мільйона гривень.

Закуповувати курчат, вилуплених у Петрушках, уже зголосилися в товариствах «Черкаська птахофабрика» та «Агро–Рось», адже досі вони щорічно транспортували 15 мільйонів пташенят із–за кордону, що було недешево. У свою чергу, споживачі сподіваються на здешевлення курятини. Адже Черкащина нині посідає друге місце в Україні з виробництва м’яса бройлерів.

До речі, компанія «Текро» планує зве­сти у Петрушках ще й приміщення для дорослої птиці. Тож і яйця для інкубатора будуть свої, а не імпортовані.