«Місячна доріжка» Джексона

05.09.2009
«Місячна доріжка» Джексона

Родина Джексонів на скорботній церемонії на цвинтарі Форест Лоун. (Фото Рейтер.)

Родина дуже довго не віддавала землі тіло Майкла Джексона, який помер ще 25 червня. Причиною тому були і судмедекспертиза, яка впродовж майже двох місяців встановлювала причину смерті 50–річної поп–зірки, і шалені фанати, котрі, як боялася сім’я, можуть розкопати могилу і рознести на частини померлого кумира. Та в четвер нарешті церемонія поховання відбулася — в Меморіальному парку на цвинтарі Форест Лоун, що на околицях Лос–Анджелеса. Скорботну церемонію планували провести надвечір, але довелося ще на годину відкласти плани, чекаючи, доки збереться докупи вся родина Джексонів, отож поховали співака вже затемно, передає Бі–Бі–Сі, близько 21.00 ( за київським часом була приблизно сьома година п’ятничного ранку. — Ред.).

Зверніть увагу на фото: родичі Майкла Джексона всі в одній перчатці й кожен тримає портрет дорогоцінного небіжчика. Ці люди сидять перед подіумом, на якому встановлено позолочений саркофаг, прикрашений білими та жовтими квітами.

Загалом на церемонію прощання було запрошено 200 гостей, із–поміж них — найближчих друзів покійного: Елізабет Тейлор, Даяну Росс, Брук Шилдс, Кріса Такера.

Усе відбувалося під пильним наглядом приватної охорони сім’ї та державної поліції, тому сторонні люди з мільйонного фан–клубу Майкла Джексона не змогли потрапити навіть близько до Форест Лоуна.

Король поп–музики «ховав» себе за власний кошт. Як стверджує Бі–Бі–Сі, адвокати матері співака звернулися до суду з проханням дозволити використати на церемонію кошти, які залишив по собі Майкл Джексон. Лос–анджелеський суддя Мітчелл Беклофф не відмовив у цьому проханні. Сума витрат у пресу не просочилася, але американські видання пишуть, що це значні кошти, особливо через те, що родина викупила в цьому меморіальному парку, не пояснюючи мети, 12 місць для поховань. ЗМІ припускають, що Джексони викупили дюжину місць на цвинтарі для того, щоб збоченці–шанувальники Майкла не здогадалися, в якій саме з могил поховано їхнього кумира.

Тим часом слідство у справі про смерть зірки завершується, і вже відомо, що головний обвинувачений — Конрад Мюррей, особистий лікар Джексона. Чорношкірого доктора Мюррея ще місяць тому було взято під арешт. Підслідного звинувачують у тому, що саме він дав депресивному співаку надмірну дозу сильного анестетику «Пропофол». Смерть настала саме від передозування «Пропофолом», що й довела експертиза. У довідці про смерть, яку видають родині покійного, як вказують американські ЗМІ, записано, що Майкл Джексон загинув насильницькою смертю.

  • Майдан біля Кремля

    Російські активісти активно вивчають «матбазу» масових протистоянь із правоохоронцями: щити, балаклави, коктейлі Молотова... За прикладами, благо, далеко ходити не треба: поряд, якихось шість сотень кілометрів, — Україна, де досвідчені товариші покажуть, навчать, передадуть досвід. >>

  • Кремлівська «Зміна»

    Лідер партії «Зміна» (Zmiana) Матеуш Піскорський не знав, що його партію фінансували російські спецслужби — така лінія захисту польського політика, заарештованого у Польщі за шпигунство та поширення антиукраїнських настроїв. Прокуратура і Агенція внутрішньої безпеки стверджують, що все було саме навпаки. >>

  • Потрібні робочі руки

    На тлі низького безробіття та великої кількості вакансій чеський уряд започаткував нову державну програму запрошення іноземних фахівців, повідомляє «Радіо «Свобода». Ідеться передусім про кваліфіковану робочу силу, яка зможе закрити прогалини на чеському ринку праці, а головним джерелом таких фахівців чехи бачать Україну. >>

  • З голоду не помрете, але паски затягуйте

    Міністри фінансів країн єврозони та представники Міжнародного валютного фонду після 11-годинних переговорів у Брюсселі домовилися вчора про новий транш допомоги для Греції в 11,5 млрд. доларів (10,3 млрд. євро) та реструктуризацію боргу, повідомляє Бі-Бі-Сі. >>