Дельфіни та русалка — вони, якщо чесно...

Дельфіни та русалка — вони, якщо чесно...

Як повідомив «УМ» заступник начальника Державної екологічної інспекції в Херсонський області Василь Розиськул, фахівці інструментально–лабораторно­го контролю вже відібрали проби води з Дніпро–Бузького лиману. У місці масової загибелі бичка встановлено значне перевищення норм «хімії»: амонію (у 4,4 раза), фосфатів (у 8,8 раза) і хлоридів (у 7,4 раза). Такий «коктейль» могли скинути промислові підприємства, розташовані у Миколаївській області. Проте доти, доки не буде знайдено винуватця, а його протиправні дії не отримають підтвердження, офіційною версією того, що трапилося, в обласному управлінні охорони навколишнього середовища вважають «традиційний» викид сірководню.

«Боржомі» сповільненої дії

«Боржомі» сповільненої дії

Під час чергового засідання Громадської ради з питань якості питної води Головний санітарний лікар Харківщини Сергій Савенков озвучив, без перебільшення, сенсаційну новину. У відомій грузинській мінералці «Боржомі» місцеві експерти знайшли рештки небезпечної отрути — миш’яку. Його слова підтвердив і голова облдержадміністрації Арсен Аваков. «Ми тричі відправляли запит виробникам води з проханням надати нам дані про її параметри, — каже він. — Але відповіді так і не отримали. Лише після цього було прийнято рішення оприлюднити цю інформацію».

Цирк без дроту

Цирк без дроту

До кінця минулого десятиліття система проводового мовлення на Вінниччині та, певно, і по всій Україні, поступово вмирала через невідповідність тарифів експлуатаційним витратам (збитки «Укртелеком» покривав за рахунок прибутків від інших видів діяльності, причому процес був загальноукраїнським). Досить сказати, що в області із приблизно мільйона радіоточок станом на останній «радянський» рік до листопада 2000–го залишилося тільки 370 тисяч. Це до того моменту, коли мережі завдала фатального удару небачена ожеледь — тоді тисячі кілометрів повітряних радіоліній опинились на землі, без радіо залишились дев’яносто відсотків абонентів.

Всі статті рубрики