РАХУНКОВА ПАЛАТА

28.08.2009

1 мільярд людей

становить населення Африки, повідомляє американське урядове агентство USAID, яке надає економічну й гуманітарну допомогу бідним країнам. При цьому, зазначають фахівці USAID, щороку кількість африканців зростає в середньому на 24 мільйони. За прогнозами USAID, якщо така тенденція збережеться, то вже до 2050 року населення Африки подвоїться. Нині середній показник народжуваності на «чорному» континенті становить 5,3 дитини на одну жінку.

 

1,9 мільйона гривень

гуманітарної допомоги надала Україна Бразилії на подолання наслідків весняної стихії. Відповідне рішення, виконуючи розпорядження Президента України Віктора Ющенка, на своєму засіданні ухвалив Кабінет Міністрів. Зазначені кошти виділили з резервного фонду Державного бюджету.

Нагадаємо, внаслідок сильних дощів і гроз навесні цього року були затоплені населені пункти більш як у 100 муніципалітетах Бразилії. А 300 тисяч мешканців штату Мара­ньяу були змушені назавжди залишити власні домівки.

 

1,5 мільйона тонн цукру

буде вироблено в Україні протягом 2009—2010 років, прогнозують у Міністерстві аграрної політики України. За словами очільника відомства Юрія Мельника, на забезпечення виконання цього показника працюватимуть 64 цукрові заводи, за якими закріплені відповідні квоти. Пан Мельник також додав, що на початок минулого тижня 24,7 тисячі тонн солодкого продукту вже було реалізовано із запасів Аграрного фонду нашої держави.

 

500 тисяч осіб

відвідали цьогоріч Сорочинський ярмарок. Як повідомив начальник Центру громадських зв’язків МВС у Полтавській області Юрій Сулаєв, правоохоронці зафіксували, що серед відвідувачів було й 400 іноземців. Усього за час проведення ярмарку міліціонери склали близько 200 адміністративних протоколів. Здебільшого порушували громадський спокій на базарі дрібні хулігани та люди, які зловживали спиртним. Тяжких злочинів міліціонери не зафіксували, додав пан Сулаєв.

 

3,5 тисячі мільйонерів

живуть у Києві. При цьому кількість тих, хто у минулому році заробив більше мільйона гривень, становить 660 осіб. За словами голови Київської державної податкової адміністрації Олега Низенка, загальна сума їхніх доходів склала понад сім мільярдів гривень. При цьому в 2007 році податківці зафіксували 647 мешканців столиці з річним доходом більше мільйона гривень. А загальна сума їхнього прибутку перевищила десять мільярдів гривень.

 

70,4 відсотка українців

вважають, що рівень їхнього життя залежить від того, хто стане наступним Президентом країни. Також, за результатами дослідження, проведеного Інститутом імені Горшеніна, 54,8% респондентів висловилися проти того, аби надати майбутньому очільнику Української держави більші повноваження на період економічної кризи незалежно від того, хто стане президентом. А 27% підтримали б таке рішення.

 

70,2 відсотка українців

ставляться позитивно до Російської Федерації. З них 22,9% мають до нашого сусіда дуже прихильну думку, ще 47,3% — прихильну і лише 22,1% наших співвітчизників характеризують Росію як неприємну їм дер­жаву. Згідно з дослідженням Інституту імені Горшеніна, українці хотіли б безвізового режиму з РФ (67,4%), культурного взаємообміну (43,4%) і єдиного митного простору (37,1%). При цьому наші співвітчизники хочуть стосунків із РФ не більше, ніж сусідських, але жодним чином не об’єднання з нею. Так, за спільну валюту висловилися лише 9,3% опитаних, а за єдині державні органи влади — 7,6%.

 

52 відсотки громадян

висловилися б за незалежність України, якби референдум із цього питання було винесено на всенародне обговорення сьогодні. За даними опитування, проведеного Центром Разумкова, проти незалежності проголосувало б 25% наших співвітчизників. Ще 23% не визначилися. Цікаво, 68—70% українців віком від 18 до 39 років сказали, що готові захищати Україну в разі воєнної небезпеки. Боронити Батьківщину від воєнної агресії готові від 63% громадян на Заході України і до 58% — на Півдні.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>