На захист «прекрасної леді»

22.08.2009

Учора народним обранцям у парламенті не сиділося. Поки їхні лідери шукали порозуміння, щоб подолати вето глави держави на Закон «Про вибори Президента», БЮТівці Олександр Абдуллін, Віктор Уколов, Сергій Кошин і Юрій Прокопчук вирішили пограти м’язами біля будинку уряду. Тут у цей час саме відбувалася акція, організована партією «Громадянський рух України» Миколи Мельниченка. Узгодивши проведення акції з міліцією і Київміськдержадміністрацією, куди організатори направили відповідні заявки, активісти розклали на схилі перед вікнами Будинку уряду плакати з написами «Люди працюють — вона дуркує», «Він убиває — вона покриває» (з натяком на екс–депутата Лозинського) тощо.

«Акцію вирішили провести на черговому засіданні політради партії, — пояснив «УМ» заступник голови «ГРУ» Олександр Тарасюк. — Нас не влаштовує, що при нинішній владі Україна дедалі більше зсувається у прірву, а Прем’єр–міністр займається чистої води популізмом. Аналогічну акцію мали намір провести і під секретаріатом Президента».

Утім на Банкову дійти не встигли. «Раптом до нас підбігли депутати від Блоку Юлії Тимошенко, які почали виривати плакати. Потім зняли з мене окуляри й розбили. Міліція ж зарадити нічим не могла, оскільки нардепи є недоторканними. Складається враження, що або ця влада не терпить критики, або окремі БЮТівці таким чином намагаються вислужитися перед своїм лідером. Я вже написав заяву в прокуратуру, щоб покарати Адбулліна та Уколова за свавілля», — заявив пан Тарасюк. Нардеп Григорій Омельченко вже й собі склав звернення до керівників держави і ГПУ з цього приводу.

Лідер «Громадянського руху» Микола Мельниченко ще категоричніший. «Пригадується, коли Юлія Володимирівна була в опозиції, її акції ніхто не зривав», — обурюється екс–майор держохорони в коментарі «УМ». Мельниченко стверджує, що Олександр Абдуллін схопив його за піджак, почав рвати одяг. Він додає: дії нардепів зафіксовано на відеокамеру, а запис буде передано правоохоронцям.

«Прикро, що інцидент стався напередодні Дня Незалежності. Складається враження, що ми повертаємося в добу Кучми. І це роблять депутати, чий лідер ще не став Президентом. Страшно подумати, що чекає народ, якщо Юлія Володимирівна таки переможе на виборах глави дер­жави. Зі свободою слова, схоже, можна буде попрощатися», — каже Мельниченко.