Благородна «підробка»

Благородна «підробка»

З травня нинішнього року у творчій майстерні Лариси Ковальчук–Шустерман не припинялася робота — на лляному полотні натуральними нитками майстриня вишивала точну копію української реліквії — прапора гетьмана Богдана Хмельницького. За зразок жінка мала лише фотографію. Сам же прапор, що належав гетьману і зберігся до наших часів, сьогодні експонують у Швеції в Королівському Військовому музеї Стокгольма, куди він потрапив як трофей під час другої польсько–шведської війни. Після здобуття Україною незалежності прапор кілька разів привозили до Києва, зокрема 2005–го його передавали для експозиції до Національного музею історії України.

Єврей без фарту

Єврей без фарту

Ця подія у першій українській столиці відразу потрапила до розряду резонансних. Як–не–як, а пропав сам лідер ортодоксальної єврейської громади. Причому зник за обставин загадкових — автомобіль релігійного діяча знайшли біля банківської установи, де йому батько мав передати 100 тисяч доларів США.

Екзотичне «гірко!»

Екзотичне «гірко!»

Молодята побралися під звуки гавайської народної пісні, а замість келиха шампанського пили сік кокоса. До Херсонського центрального РАГСу, де проходила урочиста частина, машина із нареченими приїхала прикрашена великою кількістю різнобарвних стрічок. Наречені вирізнялися серед гостей незвичайним виглядом: волосся заплетене у сотні дрібних кісок, рожеві квіткові вінки на шиях. Вбрання молодят було схоже на пір’я екзотичних птахів — червоного, зеленого та синього кольорів.

Парадний кітель для кадета

Парадний кітель для кадета

У звичайних українських школярів зараз канікули й літні розваги. У вихованців Київського військового ліцею імені Івана Богуна зараз на думці не дівчата і блаженне неробство, а парад на майдані Незалежності. За два дні до урочистостей хлопці хвилюються, готують білосніжні кітелі й не забувають про військові забобони. Про секрети «парадної кухні» намагалися довідатися і кореспонденти «України молодої».

Всі статті рубрики