«Братська могила» в... багажнику

18.08.2009

У рукопашних боях типу «вулиця на вулицю» чи «район на район» у Донбасі отримало гарт не одне покоління молоді. Інша річ, що в минулі роки билися з «чужими», як правило, до першої крові. А подібна звіряча жорстокість, якою нині грішать «бійці», тоді могла приверзтися хіба тільки у снах–жахах. Нині, на жаль, це реальність, про що й засвідчив недавній випадок у Горлівці.

Фахівці місцевого управління МНС України в Донецькій області, яких викликали загасити легковий автомобіль у селищі Зайцеве, що поблизу Горлівки, зі своїми обов’язками впоралися. Та потім змушені були кликати на підмогу ще й міліцію, адже в багажнику легковика виявили два чоловічі трупи.

Як згодом розповів в. о. начальника карного розшуку Горлівського міськвідділу міліції Герман Приступа, підозрюваних у скоєнні злочину «вирахували» досить швидко. Допомогли свідчення жителів селища, які бачили тут двох «чужих» юнаків. З’ясувалося, що 20–річний та 19–річний мешканці Ясинуватої перебували в розшуку і на якийсь час знайшли собі притулок у Горлівці. Саме тут, біля магазину, вони познайомилися з місцевими чоловіками 46 та 56 років. Спільне вживання спиртних напоїв вирішили продовжити «на хаті» приїжджих, куди поїхали автомобілем горлівчан. А коли всі добряче захмеліли, посварилися й заходилися битися. Перемогли молодші, які, побивши суперників, завдали їм ще й смертельних поранень ножем. А тоді вирішили замести сліди. Тіла жертв поклали в багажник автомобіля і підпалили.

На підозрюваних, які потім пішки «відступали» з Горлівки й ночували в чагарниках, натрапили співробітники Микитівського райвідділу міліції. Зараз затримані дають свідчення, однак поки не можуть пояснити причину своєї жорстокості. За фактом подвійного вбивства порушено кримінальну справу за ч. 2. ст. 115 КК, що передбачає позбавлення волі від 10 до 15 років.