Будівля комунізму дала тріщину

Будівля комунізму дала тріщину

Унаслідок учорашньої серйозної аварії на найпотужнішій ГЕС Росії — Саяно–Шушенській — семеро співробітників станції загинули та 11 отримали поранення, повідомляє МНС Росії. Пошуково–рятувальні роботи тривають. За даними компанії «Русгідро», яка здійснює обслуговування станції, надзвичайна подія сталася о 8.15 ранку за місцевим часом (4.15 за московським). Унаслідок аварії на другому гідроагрегаті станції зруйновано стіну, затоплено машинну залу та пошкоджено частину даху. У цій залі надалі можуть перебувати десятки співробітників ГЕС.

Генерал одягає тюбетейку

Генерал одягає тюбетейку

Впливовий, але суперечливий афганський лідер генерал Абдул Рашид Достум, узбек за походженням, повернувся позавчора на батьківщину з Туреччини з вигнання. Повернення генерала Достума, мабуть, пов’язане зі спробами президента Хаміда Карзая заручитися підтримкою етнічних узбеків на президентських виборах, які відбудуться 20 серпня, припускає агенція «Ассошіейтед пресс». Карзай бореться за переобрання на другий термін. За словами представника посольства США в Кабулі, який побажав залишитися неназваним, Вашингтон розкритикував приїзд генерала, оскільки він може знову розпочати «масові порушення прав людини». На Достума покладають відповідальність за смерть приблизно двох тисяч в’язнів–талібів на початку афганської війни. Президент Барак Обама наказав відновити розслідування, хоча свого часу адміністрація Джорджа Буша припинила слідство у справі масових убивств, зініційованих Достумом.

У таку рань здригнулася Назрань

У таку рань здригнулася Назрань

Учора начинена вибуховими матеріалами вантажівка протаранила шлагбаум перед будинком МВС у Назрані, врізалася в стіну будинку і вибухнула. Саме в цей час на плацу відбувалася вранішня перевірка міліцейських нарядів. Відразу загинули 12 осіб, 65 отримали поранення. Деякі з поранених перебувають у критичному стані. Учора станом на 13–ту годину за московським часом кількість загиблих зросла до 19 осіб.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики