Криві «паралелі»

Криві «паралелі»

Позавчора в Анкарі прем’єр–міністри трьох країн, Туреччини — Реджеп Таїп Ердоган, Росії — Володимир Путін та Італії — Сильвіо Берлусконі, підписали угоду про реалізацію російсько–італійського проекту газопроводу «Південний потік». Туреччина, яка виступає як головний транзитер, надала дозвіл на прокладання цього газопроводу своєю територією, по дну Чорного моря. Він проляже просто лінією з російського Новоросійська до болгарського міста Варна, а звідти — через Балкани до Італії та Австрії. «Південний потік» має бути зданий в експлуатацію 2015 року. Вартість реалізації проекту — 10 млрд. доларів. Пропускна здатність — 63 млрд. кубометрів газу на рік.

Обміняй стару на нову

Обміняй стару на нову

Сенат США вирішив виділити два мільярди доларів на програму, яка вже отримала серед широкого загалу назву «Гроші за автобрухт» (Cash for Clunkers). Вона дозволить споживачам обмінювати старі неекономні автомобілі та вантажівки на більш паливозберігаючі машини, повідомляє «Франс пресс». Під тиском президента США Барака Обами сенатори проголосували 60 голосами проти 37 за пропозицію, яку минулого тижня вже схвалила Палата представників. Тепер документ надійшов на підпис президенту.

Війну з тероризмом програно

Війну з тероризмом програно

Адміністрація Барака Обами представила нову довготермінову стратегію боротьби зі світовим тероризмом. Як заявив старший помічник президента США з протидії тероризму Джон Бреннан, якого цитують світові інформагенції, відтепер Сполучені Штати «робитимуть ставку на «м’яку силу» — економічний та дипломатичний впливи». Вашингтон має намір відмовитися надалі від терміна «боротьба з тероризмом», який запровадила у всепланетний обіг адміністрація Буша. Саме з народженням терміна «війна з тероризмом» після атак «Аль Каїди» на Нью–Йорк 11 вересня 2001 року США почали безславні військові операції в Іраку та Афганістані.

Один уже не вдома

Один уже не вдома

Позавчора у віці 59 років від серцевого нападу в Нью–Йорку помер відомий голлівудський кінорежисер, сценарист та продюсер Джон Х’юз. Із середини 90–х років він відійшов від активної праці в Голлівуді й мешкав на фермі у штаті Іллінойс, а до Нью–Йорка навідався провідати родину. Х’юз прославився у США та світі як сценарист та постановник молодіжних і ліричних комедій.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики