У пошуках Лозинського

08.08.2009

Перипетії з Віктором Ло­зинсь­ким, оголошеним у дер­жавний і міждержавний розшук за підозрою у вбивстві мешканця Голованівського району Валерія Олійника, дедалі більше стають схожими на детектив. Приміром, інформацію про перебування утікача в Ізраїлі, про що днями повідомило видання «Коммєрсант–Україна», правоохоронці досі не підтвердили й не спростували. Як писала «УМ», наша перевірка не виявила екс–депутата за вказаною адресою у місті Нетанія — на проспекті Беньяміна, 15. Учора редакція знову сконтактувалася з нашим помічником в Ізраїлі, який на прохання «УМ» спробував перевірити ще й відпочинковий комплекс не на проспекті, а на вулиці Беньяміна.

«Кербуд, який є родом з Ан­глії, подивившись на фотографію Лозинського, запевнив, що такої людини він тут не бачив, — розповів наш помічник–ріелтор. — Утім у відпочинковому комплексі на вулиці Беньяміна, 15 немає обов’язкової реєстрації. Окрім того, підземний паркінг дає можливість узагалі минати парадний вхід — виїзд із нього виходить безпосередньо на дорогу. Відтак не виключено, що пан Лозинський міг просто не потрапляти обслуговуючому персоналу на очі».

Поки українське Міністерство внутрішніх справ очікує від ізраїльських колег відповіді на запит про перебування утікача в Землі Обітованій, прес–секретар поліції Ізраїлю Алекс Кагальський розповів агенції УНІАН, що правоохоронці його країни поки не володіють інформацією, чи заїжджав Віктор Лозинський в Ізраїль.

Підкинуло хмизу у вогонь і місцеве видання IzRus, яке поширило інформацію, що розшукуваний може переховуватися під іншим прізвищем. Зокрема, за даними джерел у правоохоронних структурах Ізраїлю, Ло­зинський міг приїхати з Росії з паспортом на ім’я Віталія Фаршака. А пан Кагальський у коментарі «Коммєрсанту–Україні» додав, що поліція Із­раїлю вже навіть отримала запит від українських колег про екстрадицію екс–нардепа.

Наскільки інформація про перебування Віктора Ло­зинського в Ізраїлі є достовірною, поки що не зрозуміло. Повідомлення з новими подробицями та адресами від різних джерел з’являються майже щодня. Учора в «УМ» зателефонував чоловік із Кіровограда, який запевнив, що кілька днів тому БЮТівець Лозинський спокійнісінько вітав із днем народження в улюбленому голованівському кафе «Колиба» жінку — керівника одного з державних підрозділів району. Утім коли «УМ» зателефонувала до тамтешнього мешканця Василя Конякіна — одного з тих, хто простраждав від безміру колишнього нардепа, він запевнив, що ця інформація не відповідає дійсності. «Про це говорило б усе місто. А я такого не чув. Та й де йому тут узятися, якщо в нас есбеушник на есбеушнику сидить, очікуючи, що Лозинський сюди таки заїде», — зазначив наш співрозмовник.