Парад як парад

Парад як парад

Інтрига навколо цьогорічного військового параду на День Незалежності практично розвіялася, і зараз уже достеменно відомо, «що там буде, а чого не буде». Маршуватимуть–таки лише піші підрозділи, зате з піснею. «Залізо» не проїде головною вулицею, однак новинки української зброї й техніки тут можна буде побачити. А небом пролетить ледь не все, що є в арсеналі Повітряних сил ЗСУ. Та про все по порядку...

«Олексіївський стрілець»

«Олексіївський стрілець»

Інцидент стався в селі Олексіївка Куйбишевського району. На подвір’ї одного з приватних будинків гралися сусідські хлопці. Вірогідно, щось не поділили, і старший взявся за... рушницю, погратися якою йому дозволив вітчим.

Героям — слава! Сік — ворогам!

Героям — слава! Сік — ворогам!

Чи став для Львова день 27 липня 1944 року дійсно днем його визволення, якщо врахувати, що тоді відбулась лише заміна нацистської окупації на не менш жорстоку — радянську? І чи варто, в такому разі, галичанам його взагалі відзначати? Питання риторичне, адже по обидва боки українсько–російського кордону вистачає антагоністів, що відстоюють протилежні оцінки подій Другої світової війни. І малоймовірно, що цю несумісність спільно подолають у найближчому майбутньому. Днями у Львові відбувся «круглий стіл» з нагоди 65–річчя з дня виведення з міста нацистських військ. Слід одразу ж зауважити — діалог, м’яко кажучи, не вдався.

Вісім гривень за «зелений»

Вісім гривень за «зелений»

Долар на міжбанку піднявся до 8,12, а готівковий курс доскочив аж до 8,16 гривні. Услід за доларом «дорожчає» також євро та рубль. «Головна проблема в тому, що Національний банк просто не виходить на ринок, а якщо й виходить, то незначними обсягами, через що й не задовольняє всі заявки на продаж», — розказав «УМ» старший аналітик Forex Club в Україні Микола Івченко.

Гуляння на політичному олімпі

Гуляння на політичному олімпі

Дочекались! Один із найбажаніших наречених країни, 28–річний син лідера Партії регіонів Віктор Янукович–молодший, одружується. Як повідомляє ТСН, весілля має відбутися вже цього літа. І хоча сам Віктор це заперечує, його батько таки обмовився слівцем журналістам. «Сини працюють, отримують заробітну плату. Невістка працює. Друга, дай Боже, скоро буде...» — неоднозначно натякнув Віктор Федорович в інтерв’ю «5–му каналу».

А наостанок я вкраду...

А наостанок я вкраду...

Днями на Луганщині правоохоронці затримали колишнього начальника відділу інкасації комерційного банку, який восени минулого року викрав у власної установи п’ять мільйонів гривень. Чоловіка було оголошено в міжнародний розшук, оскільки він переховувався у Санкт–Петербурзі, але щойно він повернувся на малу батьківщину — на його зап’ястках клацнули наручники.

Всі статті рубрики