«Тут йому добре й безпечно»

«Тут йому добре й безпечно»

Колишній генерал–лейтенант міліції Олексій Пукач, головний обвинувачений у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе, впродовж наступних двох місяців перебуватиме під арештом у відділі забезпечення досудового слідства СБУ. Таке рішення позавчора ввечері ухвалив Печерський районний суд Києва.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Ура, запрацювала! Але що наприймала?

Ура, запрацювала! Але що наприймала?

«Щось у лісі здохло!» — на бігу прокоментував здивований Тарас Чорновіл позивні, що скликали депутатів на засідання Верховної Ради. Ще зранку мало хто з нардепів, які, незважаючи на відпустку, чесно прийшли в сесійну залу, вірив у те, що позачергова сесія таки відбудеться. Скликали її, нагадаємо, БЮТівці, визначивши порядок денний із десяти питань, до переліку не входив законопроект про підвищення соціальних стандартів. А отже, можна було спрогнозувати, що фракція Партії регіонів знову заблокує роботу ВР. Власне, так воно і сталося — «блокатори» від «Регіонів» завбачливо прийшли «під купол» ледве не о 6–й ранку і зайняли свої «робочі» місця у президії. Але, на диво, хоч і з запізненням на дві години, сесія таки урочисто відкрилася, більше того — парламентарії почали працювати й навіть ухвалювати закони! Що саме спонукало «регіоналів» піти на поступки — обізнані з лідерськими домовленостями нардепи не зізнавалися. Натякаючи на те, що «від початку ж зрозуміло — нікуди БЮТ і ПР одне від одного не дітися, все одно доведеться домовлятися — як не зараз, то дуже скоро».

«Я його зліпила...»

«Я його зліпила...»

Щити і корони, леви і плющ — гордо і пишно виглядають середньовічні герби великих королівств і знатних родів. Епохи феодальних «надмірностей» подекуди залишили ці герби у спадок сучасним, цілком демократичним державам. Останні, у свою чергу, диктують державницьку моду новачкам. Україні пощастило з символікою — тризуб дійшов до нас із часів святого князя Володимира, проте бароковими пишнотами так і не обріс. Тож творці української Конституції обізвали його «малим гербом», а в статті 20–й Основного закону звеліли придумати з часом і «великий герб», який би поєднував тризуб і символ Війська Запорозького, — козака з мушкетом через плече. Минуло десяток років, і до «великоукраїнського» козака приєднався галицький лев. Варіант Великого герба України, який уже декілька років домінував над іншими проектами і часом уже неофіційно використовувався, 17 липня презентувала Прем’єр Юлія Тимошенко як затверджений Кабміном і готовий до подання до Верховної Ради, де, щоб бути прийнятим, він мусить сподобатися конституційній більшості — не менш як трьом сотням народних обранців. Проте від проекту Великого герба, який претендує на остаточність, уже зараз багато людей хапаються за голову...

Всі статті рубрики