НОВИНИ ПЛЮС

25.07.2009

«Гаряча лінія» Тимошенко

Учора при Міністерстві праці та соціальної політики було відкрито Соціальний контактний центр. «Потреба у створенні такого центру прямого спілкування Прем’єр–міністра, уряду з людьми виникла тому, що, чесно кажучи, мене просто дістала місцева бюрократія», — сказала Тимошенко на відкритті центру. За словами Прем’єрки, на цей час центр здатний приймати до 2,5 тисячі звернень громадян щодня. Пряма телефонна лінія працює з 8–ї ранку до 21–ї вечора, за винятком неділі, дзвінки на номер 8–800–507–30–90 є безкоштовними.

Суд і діло

Верховний Суд визнав, що голова СБУ Валентин Наливайченко має вибачитися перед Віктором Медведчуком за поширення недостовірної інформації. Про це повідомляє прес–служба організації «Правова держава», очолюваної Медведчуком. Рішення суду стосується інформації, розповсюдженої Наливайченком 11 вересня, щодо причетності Медведчука до проекту «Вибори–2010», а також до замаху «на конституційний лад держави». Наливайченко зобов’язаний протягом місяця на черговому брифінгу спростувати недостовірну інформацію, що стосується Медведчука, «у присутності журналістів та представників мас–медіа».

Угіддя Лозинського

Депутати Кіровоградської обласної ради відхилили протест прокурора області на рішення про надання у користування ТОВ «Мисливське господарство «Голованівське» більш як 26 тисяч гектарів мисливських угідь. Нагадаємо, що прокуратура намагається відібрати ці землі в екс–депутата Віктора Лозинського, обвинуваченого в причетності до вбивства селянина.

Реприватизація

Фонд державного майна за дорученням Прем’єр–міністра вивчає можливість повернення ТОВ «Херсонський машинобудівний завод» у держвласність. «Зараз я почала такий процес, і ФДМ займається поверненням цього заводу у державну власність», — заявила Юлія Тимошенко на прес–конференції на Дніпропетровщині. Вона уточнила, що це підприємство належить «одному з лідерів Партії регіонів», на заводі було порушено низку зобов’язань, зокрема, звільнялися люди.

Власником ХМЗ є член Партії регіонів Олександр Олійник.